In cadrul celei de-a doua editii a campaniei The Money Channel "Unde investim in 2009", bancherii invitati in platou au facut estimari privind evolutia pietei de real estate din Romania. Parerile bancherilor vizavi de infatisarea pietei imobiliare de peste 6-7 luni sunt impartite intre un minim pe care aceasta o va inregistra si posibile scaderi de preturi si spun ca speculatorii vor fi cei care vor avea cel mai mult de pierdut in 2009.

Bancherii sunt reticenti fata de investitorii care si-au manifestat sau doresc sa-si plaseze banii in imobiliare. Presedintele Unicredit Tiriac Bank, Dan Pascariu, spune ca acum toate bancile incearca sa isi scada expunerea pe piata imobiliara. "N-as oferi nicio dobanda unuia care investeste pe piata imobiliara. Marea majoritate a bancilor sunt in situatia opusa, incercand sa scada expunerea pe piata imobiliara", a declarat Dan Pascariu

In schimb, Theodor Alexandrescu, director general AIG Life, crede ca in piata imobiliara o sa se atinga minimul in momentul in care dobanzile vor creste semnificativ.

Cu toate acestea Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, spune ca pentru cei care vor sa-si construiasca o casa decenta nu vor fi probleme atat de mari, piata inca exista deoarece este o cerere mare de locuinte si pronosticheaza o dezghetare a pietei imobiliare in primavara anului viitor.