Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a anuntat intr-o Editie speciala pe TVR 1 ca programul "Rabla" va fi reluat de maine. "El trebuia reluat de la 1 ianuarie, dar din cauza unor probleme nedorite a fost amanat. Anunt in premiera ca-l vom relua de maine".

Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia, spune ca accepta si o reducere a taxei de poluare in speranta ca aceasta va ramane stabila pentru mult timp iar piata se va debloca. Stroe sustine ca Dacia nu vrea bani de la statul roman dar sustine ca fara "taxa de poluare" si programul "Rabla" ar fi lipsita de doua parghii importante pentru redresarea companiei.

Vicepresedintele Dacia sustine totusi ca ar trebui infiinta de guvern, in regim de urgenta, un fond de sustinere a furnizorilor fiindca acestia "sunt inn niste probleme groaznice si nu vor putea lucra chiar daca se dezgheata piata".

  • "Ma vad nevoit sa recunosc cu umilinta ca in 2009 speram sa vindem mult mai multe masini in Germania decat in Romania fiindca germanii au grija de tara lor si elimina masinile vechi prin acordarea unei prime de casare de 2500 de euro", spune Stroe.

  • "Dacia este o masina ieftina cu preturi incepand de la 6400 de euro cu TVA-ul inclus si garantie de la 18-36 de luni. Masina noastra, spune vicepresedintele Dacia, are euro 4 ceea ce inseamna ca e de 4 ori mai putin poluanata decat un BMW de 12 ani. Trebuie sa spune cam vrem sa salavam Dacia, asa cum americanii spun ca vor sa salveze General Motors"