Directorul demis al Loteriei Romane a declarat intr-o emisiune la Realitatea FM ca statul roman este obligat sa ii plateasca salariul de secretar de stat pana in 2010. Liliana Minca a fost revocata din functie de ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, care l-a numit in locul acesteia pe clujeanul Gheorghe Benea (PD-L). Statul roman ar urma sa plateasca celor doi, fost si actual director, cel putin 160.000 lei.

In cadrul emisiunii de la Realitatea FM, Liliana Minca a declarat ca in baza contractului pe care il are la Loteria Nationala statul roman este obligat sa ii plateasca o despagubire care reprezinta salariul de secretar de stat. “Intrucat contractul meu de mandat ar fi trebuit in conditii normale sa se sfarseasca pe 17 martie 2010 voi sta acasa si voi primi salariul. Este un salariu de secretar de stat”, a declarat Minca.

Potrivit unui act aditional la contractul de mandat pe care il are Liliana Minca cu Loteria Romana se prevede ca remuneratia lunara bruta este, de la 1 ianuarie, 6.691 de lei. Statul roman ar urma sa plateasca 80.292 de lei numai Lilianei Minca, la care se adauga salariul noului sef al Loteriei. Astfel statul roman va ajunge sa plateasca celor doi directori 160.584 lei. Profitul brut al companiei pe 2008 este de 196.554 mii lei.

In cadrul aceleiasi emisiuni, Liliana Minca a mai declarat ca are in vedere si o alta functie, dar nu a oferit detalii.