Cei doi candidati la sefia PNL, Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu, s-au contrat dur, miercuri seara, la "Sinteza zilei" (Antena 3).

Seful PNL, C.P. Tariceanu sustine ca va duce duce partidul la peste 30% si-l va transforma cel mai puternic partid de centru dreapta pentru a fi o alternativa reala la PSD si chiar la PDL care, in opinia sa, a alunecat spre stanga.

Fostul premier afirma ca-si va continua munca la reformele din perioada cand a condus guvernul si va face din Romania a saptea putere economica din Europa. Tariceanu crede ca acest obiectiv este mai usor de atins acum in contextul actualei crize economice.

"Avand experienta acestor ani si rezultatele care se stiu sunt singurul din PNL care se poate bate cu adversari seriosi precum Traian Basescu".

Acuze aduse de C.P. Tariceanu lui Crin Antonescu

  • - Nu-si asuma responsabilitati. A refuzat in doua randuri a fi ministru in guvernul Tariceanu
  • - A avut cele mai multe absente in Parlamanet intr-un mandat din postura de lider de grup al liberalilor
  • - Nu are experienta
  • - Are discursuri frumoase, romantice, dar goale, care nu spun nimic omului obisnuit
  • - Nu a condus o firma in viata lui si nu are experienta ca lider
  • - A stat "pe tusa" in lupta cu Traian Basescu si PSD

    "Eu vorbesc despre Romania mandra si prospera, iar dumneavoastra vorbiti romantic. In politica asta nu e un compliment".

    "Daca am fi stat toti in randul 2-3 ca el atunci proiectul lui Traian Basescu de a distruge PNL-ul ar fi avut succes si ne-am fi zbatut tot undeva pe la 7%."

    "Cand ai adversari importanti precum Traian Basescu trebuie sa te duci cu un candidat capabil si nu numai cu vorbe frumoase. Simpla nebunie nu e suficienta."


    Crin Antonescu spune ca mizeaza pe sinceritatea si puterea sa de convingere si crede ca va face din PNL un partid mai democrat si mai deschis dialogului. Acesta sustine ca aduce in plus fata de contracandidatul sau un altfel de mesaj si mod de a face politica.

    Crin Antonescu a raspuns acuzelor aduse sustinand ca poti face bine si ocupand un minister si in afara lui, iar el a crezut ca poate face mai multe neocupand un post de ministru.

    "Fata de Calin Popescu Tariceanu eu am acea nebunie necesara ca sa ma bat cu Traian Basescu la presedintia Romaniei.

    "Am reusit pana acum sa transmit coordonatele unui altfel de comportament si discurs politic."

    Acuzele lui Crin Antonescu la adresa lui Calin Popescu Tariceanu

  • - A luat numeroase decizii importante fara sa consulte partidul
  • - Actiunile lui au adus PNL imaginea unui partid al bogatilor, al grupurilor de interese
  • - Nu comunica eficient
  • - A avut rezultate bune ca premier dar nu suficient de bune
  • - Nu crede ca are puterea sa-l invinga pe Traian Basescu

    "De ce spuneti ca nu-mi asum responsabilitati sau ca am absentat in Parlament? Daca cineva ar zice despre dumneavoastra ca pana in 2004 n-ati existat in politica fiindca nu ati avut functii si nu v-ati asumat responsabilitati as fi primul care as protesta", a declarat Antonescu.

    "Iata ca fara bani, fara avere, fara relatii, fara nasi, fara fini am ajuns aici..."

  • Citeste si:
  • Tariceanu: Basescu e incapabil sa scoata economia din criza, Crin Antonescu nu stie sa conduca, Patriciu e simplu membru PNL