Invitat luni seara in cadrul unei "Editii speciale" pe TVR 1, moderata de Mihai Radulescu, omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat ca alegerea lui Crin Antonescu in fruntea PNLeste o schimbare, fiind convins ca acesta il va putea invinge pe Traian Basescu. Patriciu apreciaza ca fostul guvern Tariceanu nu a fost un guvern liberal pe de-a dreptul, caci s-a sprijinit pe forte politice neliberale. Acesta crede ca PNL a facut doua greseli majore in ultimii ani prin alegerea "liberalului de import" Theodor Stolojan in fruntea partidului si prin intrarea in Alianta DA.

  • Eu am iesit din politica, nu am nimic de-a face cu jocul politic si sub nicio forma nu ma voi amesteca in deciziile politice ale PNL.
  • L-am votat pe Crin Antonescu. Pentru ca PNL are nevoie de o schimbare, de o figura "de om".
  • Cred ca guvernul condus de Tariceanu a facut enorm de multe lucruri bune in Romania, dar nu a fost un guvern liberal pe de-a dreptul, s-a sprijinit pe forte politice neliberale. Nu e un repros, e o constatare, nu avea cum sa faca altceva.
  • Imaginea noua, cu Antonescu, va fi una mult mai apropiata de cea pe care trebuie sa o aiba PNL.
  • Am fost la toate congresele partidului. Eu in PNL ma simt acasa.
  • Crin ar putea aduna energiile liberale necesare pentru a putea fi un candidat la prezidentiale. Eu cred ca Antonescu il poate invinge pe Traian Basescu.
  • Politicienii nu conduc. Ei isi pun energiile in slujba cetatenilor. Oamenii ii pun acolo ca sa ne fie servitori. Este o inertie colosala. 

  • PNL a facut doua greseli majore in ultimii ani. Prima a reprezentat-o faptul ca s-a lasat condus de neliberali prin alegerea "liberalului de import" Theodor Stolojan in fruntea partidului. A doua mare greseala a fost intrarea in Alianta DA. PD era atunci in prabusire sub 7% iar noi l-am salvat astfel. S-a verificat proverbul ca "pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti".

  • "Tariceanu nu ar fi putut sa-l invinga pe Basescu din cauza uzurii". Tariceanu va avea o mare influenta in PNL deoarece toti cei prezenti la acel Congres ii erau recunoscatori pentru ceea ce a facut din PNL, aducandu-l acolo unde s-a aflat candva. Tariceanu este si unul din liberalii cei mai vechi. Cred totusi ca avea sanse mai mici decat Antonescu sa-l bata pe Traian Basescu din cauza uzurii, chiar daca este acuzat pe nedrept de multe lucruri.