Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la "Sinteza zilei" (Antena 3) ca Traian Basescu si Gabriel Liiceanu sunt cele mai bune exemple de false modele de dupa '90.

Crin Antonescu spune ca Traian Basescu este un om politic suficient de abil doar pentru a aduna voturi.

"Cred ca singurul lucru bun facut de Traian Basescu este ca a indicat corect, de la amvonul prezidential, partile bolnave, racilele societatii noastre. Ii apreciez discursul sau public si faptul ca a avut forta sa impuna in discutie, de a clatina aceste lucruri. Acestea sunt insa insuficiente. Va putea sa mai castige un mandat dar va pacali romanii in continuare ca va face ceva pentru ei", apreciaza liderul PNL.

Antonescu crede ca si Gabriel Liiceanu este un model fals deoarece a renuntat la principii si a devenit de rea-credinta.

  • "Gabriel Liiceanu a fost pentru mine un model pana in '89. Dupa '90 iarasi a fost un reper. Intelectualul are voie sa fie partizan politic si poate spune ca sustine pe x sau y. Ceea ce nu are voie insa este sa se lase furat de rea-credinta. In momentul asta a abdicat de la principii si nu mai poate fi o instanta", spune seful PNL.

  • Ion Iliescu a fost un simbol al raului si are o mare parte de vina pentru ce s-a intamplat dupa '90. Comparandu-l acum cu alti politicieni pot sa inteleg conditionarile sub care a stat. De la Iliescu din '92, '96, 2000, 2008 e o evolutie pe care nu ai cum sa nu o observi.

  • Sunt monarhist de optiune teoretica. Sa-i reprosezi cuiva in secolul asta ca ar avea optiunea asta mi se pare o prostie. Nu putem fi toti ca cei care au luptat in muntii Fagarasului. Inteleg ca nu putem fi toti ca Ion Gavrila Ogoranu sau Elisabeta Rizea, dar daca nu tindem catre asta atunci inseamna ca suntem Romania silicoanelor. Asa este si optiunea pentru monarhie.