Premierul Emil Boc a declarat in cadrul "Editiei speciale" de pe TVR 1 ca Mircea Geoana "a vazut alt meci daca-l acuza ca a ramas in offside" fiindca "a semnat ca primarul" numirea lui Cornel Serban ca sef la DGIPI. Emil Boc spune ca numirea cade in sarcina ministrului de Interne care are la dispozitie un serviciu special ca sa-i verifice pe cei propusi pentru aceasta pozitie.

"Premierul accepta propunerea ministrului de interne deoarece el nu are la dispozitie mijloacele necesare ca sa verifice acea numire. Eu am mers pe mana lui Dan Nica, iar el pe cea a serviciului respectiv", spune seful Guvernului.

Emil Boc sustine ca actualul guvern nu numai ca nu va spori impozitele dar se preocupa pentru reducerea numarului celor existente:

1. Nu ne atingem de cota unica de impozitare. Romania are cea mai mica rata din UE pe veniturile individuale. Danezii au 52%. Trebuie sa se inteleaga ca acesta este un efort pe care guvernul il face.

2. Nu marim TVA-ul ca alte tari care au incheiat acorduri cu FMI. A se vedea cazul Ungariei.

3. Nu majoram accizele la carburanti.

4. Nu se majoreaza contributiile la asigurari sociale

5. Vom reduce numarul de taxe si impozite pe care le plateste romanul. O echipa guvernamentala lucreaza chiar in acest moment la proiect. Pentru unele taxe costa mai multa procedura de instiintare decat veniturile aduse la buget.

Masuri cu impact social anuntate de premier:

- Neimpozitarea impozitului reinvestit

- Majorarea salariilor mici si foarte mici cel putin cu nivelul inflatiei

- Asistenta sociala sporita pentru someri. "Apreciem ca vom avea anul acesta 500.000 de someri dar am sporit asistenta si in vederea unui numar mai mare de someri. Obiectivul nostru este, pe cat posibil, sa pastram locurile de munca. Nu este obiectivul nostru sa dam afara. Decat sa dau pe cineva afara, prefer sa ii inghet salariul."

- Somajul tehnic se va prelungi cu 3 luni de zile, iar in aceste 3 luni nu se va plati asigurari sociale nici de angajator si nici de catre angajat.

- Pensiile vor fi majorate în acest an în două etape, cu 3% în aprilie şi, "dacă economia merge bine", cu încă 2% în octombrie.

- Cei cu pensii foarte mici vor putea cumula pensia cu salariul de la stat.

Despre modificarea Codurilor

"Nu codurile in ansamblul lor au fost respinse ci doar s-a solicitat reanalizarea unor articole. Acestea nu sunt insa asa de multe fata de numarul total al articolelor din Coduri. Acest guvern nu intentioneaza sa puna piedici libertatii de exprimare. Cine crede ca in Romania de azi se mai poate asa ceva se inseala. Le-am cerut celor din Comisii sa deschida o dezbatere publica mai larga pe tema acestor modificari", a declarat Boc.