Invitat in cadrul "Editiei speciale" de pe TVR 1 liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca este increzator in victoria sa la prezidentiale si spune ca Traian Basescu se afla intr-o scadere accelerata in sondaje ceea ce ar putea duce chiar la un tur doi fara actualul presedinte. "E o saturatie de Basescu in tara: prea mult circ, prea mult scandal.." crede liderul PSD care si-a expus principalele sale argumente in lupta pentru Cotroceni.

De ce crede Mircea Geoana ca poate castiga alegerile prezidentiale

-E un rol care mi se potriveste mai bine decat primaria Bucurestiului.

-Sunt un politician mult mai matur acum.

-Sunt liderul celui mai important partid din Romanai si sunt sustinut de toti oamenii care cred ca e nevoie de o schimbare.

"E o saturatie de Basescu in tara: prea mult circ, prea mult scandal si asistam la o erodare accelerata a popularitatii lui Basescu. Daca ritmul sau de scadere se mentine e posibil sa avem un tur doi fara Traian Basescu."

"Se acutizeaza nevoia de schimbare in Romania. Dand mai mult timp romanilor sa opteze intre candidati, intre diferite personalitati ne facem datoria democratica fata de populatie de a-i da timpul necesar sa-i analizeze pe candidati si sa hotarasca pe cine vor vota."

Europarlamentare

"Daca lucrurile merg bine pentru noi la europarlamentare ne gandim si la viitorul comisar european din Romania. Ma gandesc la domnul Severrin, dl Tanasescu etc. Ne asteptam la un scor de 40% pentru a obtine intre 13 si 15 europarlamentari."

Despre alegerile din Republica Moldova

"Este un scor care arata capacitatea masinariei de vot comuniste. Acest vot insa indeparteaza Moldova de Uniunea Europeana. In ceea ce priveste relatia cu Romania cred ca s-au facut si greseli de la Bucuresti. Atunci cand vorbesti in mod ostil ca Romania vrea sa intre cu Moldova in UE ai gresit si le-ai dat munitie comunistilor de dincolo de Prut, ceea ce s-a si intamplat. Ei sunt continuatorii politicii staliniste si antiromanesti.

Romania este o tara izolata de vecinii sai si are o politica externa proasta. Si relatia cu Ucraina este in continuare extrem de precara. Am incredere ca Diaconescu va schimba ceva din greselile majore pe care le-am facut in ultimii 4 ani in politica externa".

Trei masuri obligatorii

Mircea Geaoana crede ca trei masuri ar trebui sa se impuna in mod rapid si obligatoriu:

-Trebuie crescute veniturile foarte mici. Trebuie sa gasim o solutie pentru a nu creste salariile si pensiile mai mari si sa le putem creste pe cele foarte mici.

-Trebuie sa venim cu mai multe solutii in zona constructie de locuinte, deoarece antreneaza cel mai bine economia si creeaza locuri de munca. Exista in continuare o prea mare risipa a banilotr pentru investitii care pun industria in miscare.

-Asigurarea de resurse de cofinantare de bani europeni care sunt nerambursabili.