Gigi Becali a acordat in exclusivitate pentru Realitatea Tv, in scris, primul interviu din spatele gratiilor. Acesta a declarat ca nu-l mai intereseaza fotbalul si banii atata timp cat "este inchis ca un animal" si spune ca-si petrece timpul in arest dormind, citind Biblia si meditand la mantuirea sa.

Becali a vorbit si despre colegii sai de celula "Floricel Achim, spionul, Iulian, traficant international de droguri, si Ferent, traficant de tigari. Un lider este lider oriunde s-ar afla. El conduce. Incerc sa le insuflu trairea crestineasca, le-am dat carti de religie sa citeasca".

Fostul sef al PNG a recunoscut ca s-a inscris in PRM pentru a candida la europarlamentare pe lista acestui partid si a incheiat interviul multumindu-le "mogulilor de presa Sorin Ovidiu Vintu, Dan si Camelia Voiculescu care au fost sensibili la cea mai importanta valoare spirituala, libertatea. Datorita acestor moguli atacati de Traian Basescu, Romania nu e pierduta".

Gigi Becali va candida la alegerile europarlamentare din luna iunie pe listele PRM. Anuntul a fost facut de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. "Mai tanarul meu confrate Gigi Becali a fost arestat in mod samavolnic. Eu mi-am indeplinit o datorie de onoare oferindu-i acest loc eligibil."

Ani de zile Vadim Tudor, presedintele PRM si Gigi Becali presedintele PNG s-au insultat si jignit reciproc cu cele mai exotice apelative. Vadim a spus despre Becali ca este: bolnav psihic, drogat, maimuta curentata, maimuta beata si evident, rahat cu ochi. Nici miliardarul din Pipera n-a ramas dator si a spus despre Vadim Tudor ca este: posedat de diavol, cancer veninos si tribun al cainilor si pisicilor. La depunearea listei cu candidati, Vadim Tudor l-a caracterizat Gigi Becali ca pe un om bun, un confrate, un simbol al romanilor, un om cu suflet de aur.