Presedintele Traian Basescu a declarat luni la finalul unei conferinte de presa ca a sosit momentul sa-i dea in sfarsit un raspuns lui Adrian Nastase care sustine ca presedintele i-a facut dosarul: "dosarele lui Nastase au plecat de la turnatoriile fostilor lui colegi".

"Dosarul lui Nastase a plecat de la turnatoriile propriilor sai colegi de partid;a fost turnat de Sechelariu, de fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, de contabila de la firma lui Sechealriu", a spus seful statului adugand ca aceste dosare au fost la Presedintie pentru a fi avizate: "nu mai pot tolera ca un om turnat de propriul partid sa arunce vina pe mine".

"S-a mers prea departe cand s-a spus ca Basescu aranjeaza dosare", a conchis presedintele Basescu.

Basescu: Se pare ca sunt moguli care au intrat in trepidatii

Presedintele a facut aceste precizari raspunzand unor intrebari legate de retinerea lui Cornel Penescu si a lui Gigi Becali: "in cazul Penescu, institutiile statului au inceput sa-si faca treaba ...sunt moguli care au intrat in trepidatii, pentru ca pot fi chemati in fata instantei". "Resping acuzatiile ca presedintele Romaniei ar sta in spatele acestor actiuni; aflu si eu ca dumneavoastra de la televizor", a declarat seful statului.

Seful statului a acuzat ca se incearca santajul presedintelui cu ajutorul trusturilor media care a pornit un razboi mediatic la adresa familiei sale.

"Nu am nimic nici cu Voiculescu, nici cu Vintu, dar vad ca se incearca santajul presedintelui cu ajutorul trusturilor media. Nici seful statului, nici familia sa nu e deasupra legii, dar s-a mers totusi prea departe cu tot felul de acuzatii la familia mea. Astept si ziua cand vor veni atacuri si la adresa sotiei, pentru ca fata mea, Ioana Basescu, si-a luat un apartament si nu sapte, cum se afirma in presa", a mai afirmat presedintele Basescu.