Impozitul forfetar trebuia introdus la inceputul anului viitor fiind total inoportun in acest moment, a declarat la RFI, ministrul pentru IMM, Constantin Nita.

"Exista o posibilitate sa punem de exemplu calcularea impozitului forfetar de la o anumita cifra de afaceri. Eu am fost pentru 50 de mii de euro, de acolo in sus sa calculam impozitul forfetar, insa, sigur, Guvernul a constatat ca-i mai bine asa si a pus aceasta taxa de cinci sute de euro pe an la firmele mici. Eu spun ca este un an greu, trebuia probabil sa amanam si data, undeva la unu septembrie sau unu ianuarie 2010 sa introducem acest impozit", a declarat ministrul.

Constantin Nita recunoaste ca exista riscul ca unele firme sa dea faliment, desi el crede ca acest risc exista si inaintea introducerii impozitului forfetar. "Si in afara impozitului forfetar exista riscul ca firmele sa dea faliment, pentru ca criza economica afecteaza intreaga economie romaneasca, indiferent ca-i mic sau mare. Din acest punct de vedere sunt de acord ca exista posibilitatea ca multe firme sa dea faliment", spune Constantin Nita.