Presedintele Traian Basescu a declarat la"Editie speciala" de pe TVR, ca a promulgat legea salarizarii cadrelor didactice bazandu-se pe faptul ca FMI a oferit doua analize, pana in luna ianuarie, in care se specifica faptul ca tara noastra va avea crestere economica.

"Nu-i un om politic sa nu fie destept acum si sa nu spuna ca el stia de criza. Nu e adevarat. Nu aveau cum sa spuna asa ceva ca nu stiau. Economia duduia atunci, chiar si Institutul National de Statistica, in decembrie, spunea ca vom avea o crestere economica de 3-6 procente pentru 2009. Si FMI spunea in octombrie ca Romania va avea crestere economica pentru a-si revizui apoi prognoza in decembrie si in ianuarie. Curtea Constitutioanala si-a dat avizul pe lege iar eu nu as fi putut in acest caz decat sa o mai plimb prin Parlament, dar nu as fi putut impiedica aplicarea ei", si-a explicat atitudinea Traian Basescu.

Presedintele i-a acuzat si pe fostii guvernanti care "au vorbit doar de crestere economica si nu au spus nimic despre criza" sustinand ca fostul premier Tariceanu minte atunci cand spune ca l-a informat ca nu sunt bani pentru marirea salariilor si ca i-a trimis prin Vosganian documente in care datele reale erau falsificate.

"Premierul Tariceanu face ce a facut in 2007 si 2008, minte. Intr-adevar imi scria ca nu poate plati si motivul era ca s-a executat practic bugetul la nivelul la care a fost alocat, 5,98% din 6%. Imi demostra pe un document transmis, nu de premier, iar a facut o eroare, ci prin Vosganian fiindca el nu a avut curajul sa-mi transmita un document falsificat si atunci l-a pus pe Vosganian sa-mi dea documentul in care imi arata ca practic pana la 31 decembrie se epuizeaza bugetul alocat educatiei. Ori executia bugetara la 31 decembrie a fost de 4,5%. Deci dl. premier Tariceanu m-a dezinformat", a declarat presedintele Basescu.

Seful statului s-a declarat putin dezamagit de atitudinea guvernului fata de sugestiile facute de el pe ordonanta cu deconcentrate: "Sigur ca as fi vrut sa-mi acorde atentie guvernul, sa ma bage in seama, dar sunt probleme economice mai importante acum. Sunt de parere insa ca profesionistii ar trebui sa ramana indiferent daca au fost clientela cuiva".