Monica Macovei, Norica Nicolai si Victor Ponta au fost invitati in cadrul emisiunii "Ora de foc" de pe Realitatea TV. Cei trei invitati s-au intrerupt reciproc tot timpul, iar jignirile nu au lipsit "campion" fiind Victor Ponta.

Monica Macovei:

- cei din tarile democrate rad de noi cand vad cum blocam dosarele care-i vizeaza pe unii lideri politicid-voastra personal ati contribnuit major la impiedicarea justitiei prin blocarea ridicarii imunitatii unor lideri PSD.

psd a modificat codul de procedura penala ca sa opreasca cercetarile

-avem o legislatie incoerenta si instabila dinc auza politicienilor si a modului cum se lucreaza in comisiile juridice.

"Eu nu tradez Romania si am lucrat cat am putut de bine. Romania a intrat la timp in UE si datorita mie. Cei din Europa apreciaza efortul meu. PSD ati contribuit major la impiedicarea ridicarii imunitatii a mai multor parlamentari cercetati. E imoral sa vorbiti despre Justitie cand tot ceea ce ati facut in Parlament a fost impotriva Justitiei"

Victor Ponta:

-in Italia legea prevede ca nu pot fi cercetati absolut deloc nici premierul, nici presedintele camerei etc.. Deci doamna Macovei ne spune povesti despre cum e la altii. Sunt barfe si prostii...

- Justitia in Romania in acest moment arata in felul urmator: avem mari datorii la magistrati; avem un conflict intre presedinte, CSM si Guvern referitor la separatia puterilor in stat, increderea populatiei in Justitie a scazut, iar numarul si durata proceselor a scazut. Cu exceptia lui Chiuariu, pe care nu-l laud nici eu, la conducerea au fost numai ministri agreati de PDL. Atunci cine e vinovat de situatia din Justitie?!

-PSD incearca sa adopte niste Coduri care trebuiau adoptate de mai mult timp, incearca sa rezolve niste probleme si nu merg pesistemul ca ma duc la "Mica poarta si la vizir" si torn tot ce se intampla aici

-in 2004 am inchis capitolul de negocieri pe Justitie si Afaceri interne. Fara o pozitie politica corecta (si aici avem nevoie de Adrian Severin) vom avea mereu probleme.

"E penibil ca un demniar sa fie cercetat pentru termopane... Monica Macovei abereaza si minte. Ea si Laszlo Tokes sunt agenti antiromani in parlamentul European..."

Norica Nicolai:

-sa sustine financiar instantele ca sa aiba spatii si materialele necesare ca sa

-salarizare decenta (asta exista)

-resurse umane performante

-un numar mai mare de judecatori si procurori

- o legislatie coerenta si stabila. Nu le putem reprosa magistartilor incapacitatea politicienilor

"Macovei a introdus un haos in Justitie fiindca a promovat legi fara sa genereze o dezbatere sau sa se consulte cu cineva"

textul se actualizeaza