"Adrian Nastase este un avocat bun, dar care isi practica meseria unde nu este cazul", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, dupa ce sedinta in care trebuia dat avizul pentru anchetarea fostului premier PSD in cazul Zambaccian 1 a fost suspendata. Anastase a facut aceste declaratii intr-un interviu pentru RFI.

Roberta Anastase spune ca Parlamentul nu trebuie sa-i apere pe cei care incalca legea. "Adrian Nastase este un avocat bun, dar care isi exercita meseria acolo unde nu este cazul. Noi suntem un Parlament care face legi, nu-i aparam pe cei care incalca legea", a declarat seful Camerei inferioare a Legislativului.

"E si un paradox: omul, acolo, in justitie are sansa sa-si dovedeasca nevinovatia. Eu nu inteleg de ce, lucrurile astea ar trebui sa treaca atat de usor, sa fim asa de relaxati si sa spunem 'da, sa mearga acolo'. E pana la urma o sansa de reabilitare a lui", crede Roberta Anastase.

"Din pacate, se pare ca lucrurile sunt mult mai complicate sau ca intr-adevar probabil ca exista un anumit grad de vinovatie de se ezita cu asa strasnicie justitia", a spus Anastase.