Invitat la o editie speciala a stirilor Antena3, presedintele PSD, Mircea Geoana, a vorbit despre decizia luata azi de catre social-democrati de a nu parasi coalitia de guvernare si despre o schimbare de politica economica la propunerea PSD.

"Consideram ca aceasta coalitie este inca necesara si posibila, dar nu in modul in care functioneaza ea astazi, nu in modul in care presedintele Basescu vine cu bocancii in guvern si dicteaza. Nu este in regula ca toate deciziile importante a acestui guvern sa fie luate la Cotroceni", a declarat Geoana.

Liderul PSD a declarat ca nu neaga dreptul presedintelui Romaniei de a participa la sedintele de guvern "atunci cand situatia o impune", dar "problema este ca are o influenta de-a dreptul perversa asupra capacitatii si luciditatii celor din PD-L. Uneori am impresia ca mergem acolo la coalitie si discutam sa ne aflam in treaba".

Mircea Geoana a vorbit si despre politica economica a ministerului condus de Gheorghe Pogea si si-a manifestat convingerea ca imprumutul de la FMI, "prin conditiile impuse", nu va permite relansarea economiei.

"Trebuie sa schimbam politica economica a acestui Guvern. Este clar ca la Ministerul Finantelor nu s-au gasit solutiile potrivite pentru a face fata acestei perioade. Este clar ca dupa ce am luat 20 de miliarde de euro imprumut, creditarea nu a pornit. Ceea ce se intampla este un inceput de sufocare a economiei reale", a precizat liderul PSD.

"Noi suntem pregatiti cu o propunere de schimbare de politica economica. Nu am dorit sa iesim cu aceasta propunere in campania electorala pentru europarlamentare, dar in curand vom lansa oferta PSD-ului si de politica economica. In acest moment tara are nevoie de o schimbare a politicii economice", a mai declarat Mircea Geoana.