Ministrul Monica Iacob Ridzi a anuntat, la Realitatea TV, ca Raportul Comisiei parlamentare care ancheteaza cazul recomanda inceperea urmaririi penale impotriva sa pentru delapidare si abuz in serviciu. Ministrul acuza Comisia ca s-a antepronuntat si a finalizat Raportul inainte de se afla rezultatul auditului si de a se fi audiate toate persoanele. Catalin Tolontan a declarat telefonic in aceeasi emisiune ca ministrul Ridzi a pierdut sprijinul politic al PDL si ca maine se va incepe urmarirea penala impotriva sa. In replica, ministrul Ridzi spune ca PSD i-ar fi propus lui Tolontan sa fie secretar de stat la MTS.

UPDATE:Catalin Tolontan, pentru HotNews.ro: "Niciun partid nu mi-a oferit nimic, niciodata. E o aiureala, insa o inteleg pe Monica Ridzi pentru ca e dezorientata, confuza si are impresia ca se termina lumea, ceea ce nu e adevarat."

Ridzi a spus ca "este un demers jurnalistic corect, dar care a fost transformat intr-un circ de catre PSD si PNL", a declarat Monica Iacob Ridzi. Ministrul spune ca a facut totul corect si isi reproseaza doar ca nu a comunicat suficient de bine si ca a avut incredere in oamenii din jurul ei, in directorii din minister. "Am crezut ca daca eu sunt foarte corecta si ceilalti sunt la fel".

-Am o mare vina fiindca nu am stiut sa comunic bine. Am considerat ca nu e bine sa vin eu si sa spun anumite informatii, desi trebuia si sper sa nu fie prea tarziu acum. Mai am o alta mare vina fiindca am avut mult prea multa incredere in oamenii din jurul meu. "Am crezut ca daca eu sunt foarte corecta si ceilalti sunt la fel".

-Contractele sunt legale si nu sunt preferentiale. Ceva nu este in regula insa. Este o clauza in contract care trebuia urmarita si nu a fost. Clauza prevedea ca firmele respective trebuiau sa ne ceara acordul daca subcontracteaza. Neavand lista insa cu toti subcontractatii ne-a fost greu sa urmarim.

-Evaluez posibilitate de a comanda un audit international pentru a arata ca nu exista nicio legatura intre mine si firmele respective. Un astfel de audit ar costa cam 10 mii de euro dar nu vreau sa-l fac pe bani publici.

Ridzi: Comisia parlamentara s-a antepronuntat. Raportul e gata de doua zile inainte de audieri si audit

Monica Iacob Ridzi spune ca o dovada a faptului ca este vanata politica este si faptul ca, Comisia parlamentara care ancheteaza cazul a intocmit deja un raport care recomanda declansarea urmarii penale impotriva ministrului Ridzi pentru delapidare si abuz in serviciu. Problema este ca Raportul a fost intocmit inainte ca toate persoanele sa fie audiate, inainte de a se afla rezultatul auditului si raportul Ministerului Finantelor.

Intervenita telefonic, presedinta Comisiei amintite, Alina Gorghiu (PNL) spune ca nu este vorba despre un raport final ci doar ca este vorba despre un raport preliminar cu punctaje pe ceea ce s-a discutat pana acum. Alina Gorghiu nu a putu insa sa explice de ce totusi Raportul recomanda inceprea urmarii penale daca este vorba doar despre un raport preliminar.

"Eu stiu ca nu am gresit cu nimic. Daca institutiile abilitate ale statului declanseaza inceperea urmaririi penale impotriva mea, atunci voi demisiona", spune Ridzi.

Catalin Tolontan: PDL ii va retrage sprijinul politic ministrului Ridzi

"Am informatii ca ministrul Ridzi a pierdut sprijinul politic al PDL. In acest moment se negociaza o solutie bipartizana a Raportului Comisiei parlamentare si maine se va incepe urmarirea penala impotriva ministrului.... Vom publica maine in "Gazeta" cat a risipit sau deturnat MTS in acest caz. Este finalul clar al discutiei din punct de vedere al competentei si nu din cel al legalitatii fiindca acolo trebuie sa se pronunte instanta. Avem de-a face cu o incompetenta crasa la nivelul ministrului dar si al ministerului pe care-l conduce...", a declarat Tolontan.

Ministrul Ridzi a mai declarat in finalul emisiunii ca o posibila explicatie pentru campania mediatica dusa impotriva sa de Gazeta Sporturiloro poate reprezenta si faptul caPSD i-ar fi propus lui Tolontan postul de secretar de stat in MTS.