Claudiu Saftoiu, fostul sef al SIE, a comentat, la Realitatea TV, inregistrarea audio si stenograma unor discutii neoficiale din Comisia Udrea, discutii in care a fost implicata si sotia sa, liberala Adriana Saftoiu.

Acesta nu crede ca discutiile surprinse afecteaza credibilitatea Comisiei fiindca "toti ne mai dam drumul la gura si vorbim mai colorat uneori". Saftoiu mai acuza faptul ca se umbla in continuare cu "inregistrari si mijloace de tip securisto-comunist".

"Trebuie sa ne intrebam cine a fost interesat sa se faca aceasta inregistrare paralela. Cine a transmis aceste informatii de dupa intreruperea audierilor catre presa si de ce dupa patru zile de la inchiderea sedintei? De aici rezulta ca nu vine de la un jurnalist fiindca acesta s-ar fi grabit sa dea stirea. Avem de-a aface cu o lucratura informativa. Cazul imi aminteste de cel din martie 2007, cand, in Comisia Voiculescu, eu am spus niste lucruri si s-au dat pe surse catre public intr-o forma absolut scandaloasa", a declarat Saftoiu.

Alecu Racoviceanu, directorul ziarului Gardianul, a declarat in cadrul emisiunii ca in stenograma este gresit trecut numele luiLakatos Peter, pe inregistrare fiind vocea pesedistului Dumitru Chirita.

Fragmente ale discutiilor dintre membrii comisiei de ancheta din cazul Elena Udrea au aparut duminica dupa-amiaza pe mai multe bloguri. "Protagonistii" inregistrarii sunt Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Aura Vasile si Lakatos Peter, care vorbesc despre cazul ministrului Turismului, acuzat ca a folosit un artificiu legislativ pentru a evita licitatia publica la contractele de publicitate.