Dupa ce ziarul Bursa a scris ca Mircea Basescu, fratele sefului statului, face afaceri cu armament, subiectul a fost dezbatut in aceasta seara pe Antena 3 si Realitatea TV.

Acestia spun ca Mircea Basescu este asociat in firma cu persoane importante din industria internationala de armament, dar si cu persoane de la varful industriei noastre de armament ceea ce ar fi imoral deoarce "presedintele Basescu este seful CSAT si cel care decide unde se duc banii armatei".

Alaturi de Mircea Basescu, care ar detine 30% din firma, ar mai face parte, cu 5%, fiica lui Aurel Cazacu, fostul şef al Romtehnica şi preşedinte Romarm, generalul Sandu (fost sef la departamentul armament) si Oita Romeo.

Aurel Cazacu a declarat, la Realitatea TV ca ii va cere fiicei sale sa se retraga din actionariat.

Romeo Oita, asociat cu Mircea Basescu, spune ca firma este doar una de consultantasi nu se ocupa cu vanzarea de armament ci organizeaza doar targuri militare si conferinte. Acesta spune ca firma nu face decat sa invite firme din strainatate sa vina si sa cumpere armament de la alte firme private. Oita subliniaza ca firma respectiva nu are contracte cu statul ci doar un parteneriat de colaborare in care firma lor aduce cel mai mare aport.

Ce spune ziarul Bursa

O agentie de turism din Ilfov s-a transformat peste noapte intr-o posibila platforma pentru una dintre cele mai mari afaceri din Romania: modernizarea Armatei Romane.

Reprezentantii unor mari companii americane, unde activeaza chiar fosti comandanti NATO din Europa si fosti ofiteri US Army, s-au asociat intr-o companie cu Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, dar si cu generalul in rezerva Ion Eftimie Sandu, loctiitor al sefului Departamentului de Armament din Ministerul Apararii, si cu Aurel Cazacu, fostul sef al Romtehnica si presedinte Romarm, cel care a negociat scandaloasa afacere a fregatelor britanice.

Afacerea fratelui presedintelui Romaniei s-a injghebat in iunie 2009, la doar o luna dupa ce CSAT a discutat despre inzestrarea armatei si dupa ce Ministerul Apararii Nationale a anuntat demararea licitatiei pentru modernizarea celor doua fregate britanice, parafata de Guvernul PSD in 2002 si care ne-a costat deja peste 120 de milioane de lire sterline.