Candidatul liberalilor la Presedintie, Crin Antonescu, va avea de castigat de pe urma retragerii Principelui Radu din cursa prezidentiala, crede Radu Stroe, secretar general al PNL, intrucat printre sustinatorii lui Radu Duda se afla si simpatizanti ai PNL. "Monarhistii adevarati sunt la PNL", a declarat, la RFI, Radu Stroe.

  • "Nu a fost sfatuit cum trebuie si nu trebuia sa-si piarda timpul cu lucrul asta. E bine insa ca s-a intamplat asa si eu sunt convins ca cel mai mult va avea de castigat Crin Antonescu, chiar daca masinaria care a stat in spatele determinarii acestei candidaturi e mult mai complexa".
  • "Eu cred ca eventualii sustinatori ai domnului Duda nu puteau fi nici pesedisti, putin probabil pedisti, pentru ca pedistii n-au fost niciodata nici simpatizanti monarhisti, nici altceva - sa ne intoarcem cu 10-15 ani in istoria noastra recenta - si ar mai ramane taranistii si liberalii si eventual oamenii de un anumit standing intelectual, cultural, care in general judeca cu mintea lor si stiu unde e raul si unde e binele".

"Monarhistii adevarati sunt la PNL"

  • "Fiti siguri ca noi suntem monarhisti cu adevarat la liberali, dar ne dam seama ca inca nu s-au copt conditiile care credeam ca sunt in '90, '92, '95. Nu sunt. Ce spera domnul Duda, sa preia din electoratul pro-monarhist, sa-l sustina la Presedintie ? Nu se poate. Electoratul real pro-monarhist sustine monarhia, nu Prezidentialele si un presedinte. Cei care nu sunt decat monarhisti vopsiti, acestia n-ar fi mers cu domnul Duda".