Invitat la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena3), primarul general al Capitalei a declarat ca va anunta in curand daca va candida sau nu la alegerile prezidentiale si a tinut sa infirme ipoteza lansata in emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI, de directorul de campanie al PSD, Viorel Hrebenciuc, care a declarat ca in cazul in care edilul Capitalei va candida la presedintie acesta va fi sustinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu.

"Atunci cand am sa ma pronunt, am sa ma pronunt clar. Am vrut mereu sa ma pronunt in cunostinta de cauza. Ma gandesc sa anunt lucru cat mai curand, pentru a putea aduna semnaturile necesare mie. Ma bazez pe votul tuturor oamenilor, dar ma bazez si pe votul celor nehotarati, al oamenilor dezamagiti de ceea ce se intampla", a declarat Sorin Oprescu.

Intrebat cum ramane cu cele trei mandate promise bucurestenilor, edilul-sef al Capitalei a replicat ca "atunci cand am spus acele lucruri, le-am spus din suflet. Atunci singura mea dezamagirea era ca lucrurile nu merg intr-atat de repede pentru a le pune in practica. Acum insa, majoritatea proiectelor mele sunt puse in practica sau sunt pe cale de a intra in executie".

Intrebat daca, in cazul in care va candida la presedintie, printre sustinatorii sai financiari se va afla Tiberiu Urdareanu, patronul UTI, Oprescu a replicat:

"Nu. El se afla intr-un subcontract cu Primaria generala a Capitalei. Este programul NetCity, de introducere in canalizare a cablurilor de pe stalpi. Multe lucruri i se pot imputa domnului Urdareanu, cum ar fi impotenta economica fata de acest program. Acum cautam solutii de introducere in formula mai multi investitori care sa sustina acest program. Ar fi strigator la cer sa ma adresez dumnealui pentru sustinere".

"Eu nu am stapan. Mie nu-mi dicteaza nimeni ca ala trebuie sa primeasca lucrari, ca ala trebuie sa faca... Lucrurile sunt transparente si se pot vedea", a continuat Oprescu.

Referitor la Traian Basescu, posibilul sau contracandidat la alegerile prezidentiale, primarul general al Capitalei a precizat: "Eu cu Traian Basescu am o relatie institutionala. Nu pot sa fiu multumit de mandatul domnului Basescu pentru ca aceasta filoxera, intrata acum 5 ani de zile in neamul asta, a escaladat si s-a ajuns unde s-a ajuns acum".