Sorin Oprescu va incerca sa ia din electoratul lui Mircea Geoana. Iata ce spune, la RFI, coordonatorul campaniei lui Oprescu pe judetul Iasi, Ion Solcanu, fost senator al PSD. El crede ca in PSD exista multi nemultumiti, care nu vad in Mircea Geoana un candidat "valabil" la presedintie, si adauga ca Sorin Oprescu, lansat oficial in cursa prezidentiala luni, se adreseaza in special alegatorilor nehotarati.

"Cred ca in primul rand vor fi recrutati cei din plaja foarte larga a celor nehotarati, nemultumiti de prestatia presedintilor partinici. Dar nu numai de acolo. Daca ne uitam pe sondaje, domnul Oprescu are sustinatori si in celelalte partide, cei mai multi ii are in PSD", spune el, intr-un interviu acordat RFI.

In opinia sa, diferenta destul de mare dintre scorul partidului si cel al lui Mircea Geoana, de peste zece procente, se regaseste, majoritar, in sustinatorii lui Sorin Oprescu.

Intrebat daca va incerca sa ia din alegatorii lui Mircea Geoana, Solcanu a replicat: "Asta in mod sigur, pentru ca foarte multi oameni din partid sunt nemultumiti si nu vad in Mircea Geoana un candidat de presedinte valabil, un presedinte valabil al Romaniei".