Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, se arata convins, intr-un interviu RFI, ca Alianta pentru Integrare Europeana va reusi sa desemneze un presedinte, chiar daca actualei puteri de la Chisinau ii lipsesc in continuare cele opt voturi necesare alegerii unui sef de stat.

Aflat intr-o vizita la Bruxelles, liderul de la Chisinau spune ca Republica Moldova nu poate depasi criza economica fara ajutorul UE.

In ceea ce priveste relatia cu Romania, Mihai Ghimpu crede ca actuala criza politica de la Bucuresti nu va afecta legatura cu Chisinaul.

"Din partea Romaniei asteptam acea sustinere pe care am avut-o permanent. N-am simtit niciodata ca Romania este departe de noi, ba din contra daca luam sustinerea pentru aderare in pachetul Balcanii de vest, venita din partea Romaniei si nu din partea conducerii republicii, care a fost pana acum la noi. Romania a fost, este si va fi permanent alaturi de noi ca si noi alaturi de Romania. Oricum suntem romani, ceea ce s-a intamplat e un trecut tragic, dureros al nostru, dar suntem doua state dar avem aceeasi limba, aceeasi identitate si eu cred ca nu exista in lume frati care nu se sprijina, nu se ajuta unul pe altul", a declarat Ghimpu.