Mircea Geoana si Crin Antonescu au fost invitati, luni seara, in cadrul emisiunii "Ora de foc" (Realitatea TV).

Presedintele PSD a declarat ca partidul sau si PNL, cu sprijinul UDMR, adica majoritatea de facto din Parlament, vor numi un premier tehnocrat ce va fi propus spre numire presedintelui Basescu.

"Voi avea o intalnire postmotiune cu Crin Antonescu. Nu avem insa inca in vedere incheierea unui protocol politic. Personal prefer in fruntea guvernului de tehnocrati un economist bun", a declarat Geoana.

Seful PSD a continuat sa sustina ca PDL a premeditat scoaterea de la guvernare a PSD, si-l acuza pe Traian Basescu ca a generat criza politica. Geoana este convins ca toti parlamentarii pesedisti vor vota motiunea si anunta ca actualul Guvern mai are doar cateva ore pana la cadere.

Liderul social-democrat s-a pronuntat impotriva maririi TVA si pentru o cota de impozitare diferentiata in functie de venituri precum si pentru aplicarea unor taxe suplimentare pentru cei foarte bogati. Acesta admite totusi ca fiscalitatea excesiva nu este oportuna intr-o perioada de criza.

Crin Antonescu: Parlamentarii nostri nu au voie sa se imbolnaveasca maine

Si liderul PNL, Crin Antonescu, se arata ferm convins ca maine guvernul Boc va cadea. Acesta si-a exprimat convingerea ca toti parlamentarii PNL vor veni la vot chiar daca exista semnale ca trei dintre ei au anuntat ca nu pot fi prezenti la vot fiindca sunt bolnavi. Liderul liberal a anuntat ca parlamentarii PNL care nu vor veni la vot sau vor vota impotriva vor fi exclusi din PNL.

Antonescu spune ca a fost nevoit sa ia aceasta masura impotriva propriilor convingeri si a atmosferei ce guverneaza partidul sau din cauza situatiei politice deosebite si a presiunilor de racolare facute de PDL. "Am convenit ca parlamentarii nostri 'nu au voie sa se imbolnaveasca maine'. Chiar daca mai face vreunul un usor guturai guvernul Boc tot va cadea", si-a exprimat convingerea Antonescu.

Si liderul liberal spune ca partidul sau nu a incheiat niciun fel de alianta politica cu PSD.

Emil Boc: Parlamentarii de azi nu mai sunt in totalitate listacii de ieri

Premierul Emil Boc si-a exprimat speranta ca, guvernul condus de el nu va cadea fiindca "mai exista oameni responsabili" si fiindca "parlamentarii de azi nu mai sunt in totalitate listacii de ieri".