Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat la "Ora de foc" (Realitatea TV) ca afirmatiile presedintelui Basescu in care se insinueaza ca in spatele propunerii sale pentru sefia Guvernului ar sta Voiculescu, Geoana si Iliescu sunt stranii.

"Pe mine ma sustin partidele politice reprezentate in Parlamentul Romaniei. Desigur, putem pune sub semnul intrebarii orice in tara asta, dar atunci trebuie sa gasim alte reguli. Noi traim intr-o democratie cu Constitutie, avem un Parlament care ma sprijina si cred ca nu trebuie sa discutam mai mult decat atat", a declarat Johannis.

Edilul sef al Sibiului mai spune ca nu s-a pus problema nicio clipa sa faca campanie vreunuia dintre candidatii la prezidentiale si spune ca niciunul din acestia nu i-a cerut acest lucru. Johannis spune ca nu s-a gandit anul acesta la cursa pentru Cotroceni, dar apreciaza valul de simpatie de care se bucura si spera sa foloseasca acest capital "pentru a face ceva pentru tara si oameni".

In schimb, liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat la "Sinteza zilei" (Antena 3) ca a avut o discutie cu Johannis si i-a cerut sa-l sprijine in turul doi al alegerilor prezidentiale.

"Nu ascund faptul ca am avut discutii cu dl Johannis, am fost la Sibiu de mai multe ori, am vorbit cu domnia sa, pot sa spun acum, ca suntem în direct si am vorbit de transparenta, ca i-am cerut sa ma sprijine în turul doi si, evident, fiecare are dorinta si interesul electoral sa mearga la lideri influenti, aduce foarte multe voturi...", a declarat liderul PSD.

Geoana a mai afirmat ca i-a comunicat lui Johannis ca nu-i poate garanta ce va fi dupa 6 decembrie fiindca se va forma o noua majoritate parlamentara si va trebui sa existe un nou consens in privinta premierului.