Nominalizarea lui Gabriel Oprea pentru postul de ministru de Interne este imorala, a declarat, la RFI Romania, senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, apreciind ca nici cabinetul propus de Liviu Negoita nu are sanse sa treaca de votul din Parlament.

  • "Nu se premiaza un act de tradare ca cel al domnului Oprea, care pentru ca trece dintr-un partid in altul este numit in functia de ministru. Cred ca acest lucru nu se poate bucura de increderea Parlamentului", a spus senatorul UDMR.

In acest context, Gyorgy Frunda mai spune ca "niciunul dintre ministrii desemnati nu cred ca va trece de comisii. Niciunul nu a dovedit competente deosebite in functia de ministru".

Premierul desemnat Liviu Negoita si-a prezentat echipa pe care vrea sa o aduca la Palatul Victoria: un cabinet format din 14 ministere, pentru 11 din ele nominalizati aceeasi oameni din echipa lui Lucian Croitoru. Mai mult, “greii PDL” se regasesc si pe aceasta lista: Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu. Apar insa trei nume noi: Valeriu Tabara propus pentru Agricultura, Anton Cristian Irimie la Sanatate si fostul social-democrat acum independent, Gabriel Oprea la Interne.