Guvernul propus de Liviu Negoita nu va mai ajunge in Parlament. La asta se asteapta vice-presedintele Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean. El a declarat la RFI ca sedinta de miercuri a conducerilor celor doua Camere parlamentare nu se va tine, din lipsa de cvorum, fiind boicotata de PSD.

"Personal, nu am nici o asteptare, pentru ca in mod cert sedinta de maine a Birourilor Permanente nu se va tine, pentru ca nu va fi cvorum. Este o incercare evidenta a presedintelui Mircea Geoana de a bloca acordarea votului de incredere al Parlamentului Guvernului Negoita si de amanare a acestui demers politic pana dupa alegerile prezidentiale", declara Ioan Oltean.

"In aceste conditii, Guvernul Boc va continua sa-si exercite atributiile constitutionale, evident, cea de a administra interesul tarii pana dupa alegerile prezidentiale, cand cu certitudine vom fi in fata unui nou Guvern si probabil ca atunci lucrurile vor intra intr-o normalitate de mult asteptata de catre romani si de catre noi toti", continua liderul democrat-liberal.

Vice-presedintele PDL crede ca daca Traian Basescu ramane la Cotroceni, il va propune tot pe Liviu Negoita prim-ministru.

"Suntem intr-o situatie extrem de ciudata: Romania are in acest moment doi prim-ministri - un prim-ministru demis, prin retragerea votului de incredere si un prim-ministru desemnat, cu doua Guverne, unul pregatit sa i se acorde votul de incredere, unul care a fost demis. Cu certitudine, daca presedintele Traian Basescu va ramane la Cotroceni - si cu certitudine va ramane la Cotroceni - Guvernul Negoita va trebui sa vina in Parlament pentru votul de incredere, in situatia in care evident presedintele va mentine aceasta propunere si nu exista nici un motiv care sa duca spre alta concluzie", conchide Ioan Oltean.