Mircea Geoana si Crin Antonescu s-au intalnit, miercuri seara, intr-o confruntare electorala pe Antena 3. Confruntare este cam mult spus, din moment ce candidatii s-au intrerupt si acuzat reciproc pe toata durata emisiunii. Candidatul PSD l-a acuzat pe Crin Antonescu ca-si construieste campania pe atacuri murdare la adresa sa si spune ca alege sa nu-i raspunda pentru a pastra relatiile cu un partid alaturi de care ar putea forma majoritatea parlamentara dupa alegerile prezidentiale.

Crin Antonescu l-a facut in permanenta mincinos pe Mircea Geoana acuzandu-l ca a fost populist in ceea ce priveste "salarizarea profesorilor", ca "a fost fermecat de Traian Basescu", ca face vizite la Moscova si ca au inchis firmele mici prin aplicarea impozitului forfetar.

Mircea Geoana a limitat dezbaterea anuntand, la inceputul emisiunii, ca trebuie sa plece la o alta televiziune unde era invitat. Emisiunea s-a incheiat imediat dupa plecarea sefului PSD.

Dialog

Crin Antonescu: Spuneti-mi cu ce am gresit? V-am acuzat ca duceti tara de rapa si bagati in faliment firmele mici cu impozitul forfetar? Cu asta am gresit?

Mircea Geoana: Sa va amintesc ca ati fost la guvernare atata timp cu PDL?

Crin Antonescu: Dumneavoastra si dl. Basescu sunteti reprezentantii aceluiasi sistem.

Mircea Geoana: Dumneavoastra sunteti mai vechi ca mine in politica.

Cum se descriu candidatii

Crin Antonescu: Sunt diferit de ceilalti candidati prin trecutul meu, prin atitudinea mea. Eu cred ca pentru viitorul Romaniei e nevoie de un presedinte care sa fie suficient de puternic, sa fie independent fata de propriul partid, de diferite clici, de inregistrari aparute peste noapte... Un om care sa nu minta si un om care sa aiba curajul sa-si asume reformarea institutiilor si a clasei romanesti.

Dialogul se intrerupe si cei doi incep sa se faca din nou mincinosi vorbind despre cresterea salariilor profesorilor.

Mircea Geoana: Vreau sa scot din saracie 4 milioane de romani si sa-i duc in clasa medie. Dumneavoastra vreti interesul doar anumitei categorii. Credeti ca tuturor le merge bine ca celor din jurul lui Patriciu?

Crin Antonescu: Ati promis sau nu ca atunci cand veti veni la guvernare veti vota marirea salariilor la profesori?

Mircea Geoana: Atunci cand subordonatul dumneavoastra, dl. Vosganian, a venit in parlament si ne-a spus ca sunt bani as fi votat legea cu doua maini fiindca stia ca profesorii au nevoie de salarii marite. Ulterior s-a dovedit ca nu avem bani si ca dl Vosganian a facut informari neintemeiate.

din nou cearta si acuze reciproce

Mircea Geoana: Viitorul presedinte trebuie sa faca o majoritate parlamentara inainte de Craciun si sa faca un plan anticriza foarte clar.

din nou cearta pe "cine este vinovat de inchiderea firmelor

Intrebarea este: acceptam ce spune Basescu ca abandonam lupta impotriva crizei? Nu. A treia mare misiune a presedintelui este sa asigure continuitatea marilor proiecte de dezvoltare incepute si sa asigure o functionare corecta a institutiilor.

din nou acuze reciproce

Crin Antonescu: Va rog frumos sa ma lasati si pe mine sa vorbesc fiindca eu v-am ascultat in tacere si va spun ca nu mi-a fost usor sa ascult un asa discurs plictisitor. Sa va amintesc ca iarasi mintiti? Nu sunteti dumneavoastra cel care ati spus ca ati fost fermecat de Traian Basescu ca sa faceti Coalitie?

Mircea Geoana: Recunosc ca pana la formarea acestei Coalitii cu PDL, prima in istoria partidului, nu am crezut tot ce se spunea despre Traian Basescu... Domnul Antonescu are dreptate in multe din lucrurile spuse si sper sa facem ceva impreuna si dupa prezidentiale... Stiti ca eu sunt un om de cuvant care crede in institutiile democratice de tip occidental si ca am intrat tarziu in politica animat de dorinta de a face bine. Fie ca dupa 6 decembrie sa nu mai fie Traian Basescu presedinte.