Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri dimineata, la Kiss FM, ca Adrian Nastase este "mult mai bun" decat Mircea Geoana, deoarece, "spre deosebire de Geoana, Nastase are si oarecare inteligenta".

Intrebat cine este mai bun, Mircea Geoana sau Adrian Nastase, Traian Basescu a raspuns: "Mult mai bun Nastase. Bun, nu sunt un fan Nastase, Doamne fereste, dar, spre deosebire de Geoana, Nastase are si oarecare inteligenta", informeaza Mediafax.

Basescu: M-am intalnit de trei ori cu Nastase, la solicitarea lui

Presedintele Basescu a mai declarat ca a avut, in timpul mandatului, trei intalniri cu Adrian Nastase, doua la Bucuresti si una la Predeal, la solicitarea presedintelui CN al PSD si ca i-a spus acestuia ca nu intervine pentru dosare.

"Este scaparea oamenilor mici. Doar nu va imaginati ca il chemam eu la mine acasa sa-i spun: «Adriane, nu am nimic cu tine». A cerut el o intalnire, a vrut sa fie intr-un cadru discret si nu a fost una, au fost trei, slava Domnului: doua la Bucuresti, una la Predeal cand eram in week-end. Ca fosti vecini, nu m-a deranjat faptul ca a dorit sa vorbeasca cu mine. Ma deranjeaza acum ca nu-i barbat sa spuna ca el a cerut intalnirile si nu i le-am refuzat, chiar daca se purtase extrem de urat cu mine in perioada premergatoare campaniei din 2004. Si atunci aveam calitatea de vecini. Sunt oamenii astia lipsiti de orice fel de eleganta a relatiilor intre oameni. Stateam cu el in acelasi imobil, eu la parter, el la etajul intai, ma mai si inunda din cand in cand nea Nicu Vacaroiu, ce-i drept", a spus Traian Basescu.

"Acest lucru i l-am spus si lui Adrian Nastase cand a vrut sa discutam despre situatia lui. Nu am ce sa intervin. In mod egal, nu ma intereseaza interventiile in instanta nici pentru Vantu, nici pentru Voiculescu, nici pentru...", a mai spus presedintele Basescu.

Traian Basescu a declarat, miercuri, la Realitatea FM, ca la el acasa au venit, in timpul mandatului, pentru a le rezolva dosare, Adrian Nastase, Dinu Patriciu, S.R. Stanescu si Ludovic Orban, liberal care vroia inchiderea problemei legate de copilul pe care l-a lovit cu masina la Cotroceni.