Presedintele Traian Basescu a facut vineri un adevarat tur de forta in media fiind prezent la mai multe posturi radio si tv. Seful statului a fost pe rand la RRA, la Kiss FM, B1TV si OTV. Seful statului a declarat ca stia de mai multe zile ca Popa o sa fie arestat si sustine ca a primit o caseta video compromitatoare cu Mircea Geoana, dar nu o va publica si i-o va inmana luni candidatului PSD.

Presedintele spune chiar ca si-a avertizat staff-ul sa nu dea presei caseta fiindca isi va retrage candidatura: "Este o problema interna a PSD. Ei se filmeaza intre ei, apoi se vand", a declarat acesta.

Seful statului a facut referinte si la cicatricea de pe fata sa spunand ca aceasta apare dupa 1998 fiind urmarea unei operatii de extirpare a "unui bulgare de grasime". Raspunsul presedintelui vine ca urmare a acuzatiilor aduse de Vadim Tudor ca cicatricea este urmarea unui viol savarsit inainte de '89.

Traian Basescu mai spune ca, daca va fi reales in functie, va face tot posibil sa ajute la formarea unui guvern PDL-PNL.

"M-am intalnit cu Sorin Ovidiu Vantu o singura data in acest mandat in casa unui prieten. Intalnirea din parcarea de la Tancabesti la care se refera SOV a avut loc inainte si s-a petrecut cand eu veneam de la munte iar el pleca. Nu m-am intalnit insa niciodata cu acesta in casa sa", a explicat presedintele intalnirile avute cu SOV.

"Categoric voi ramane un presedinte implicat, deci putem sa-i spunem jucator. Implicat, pentru ca prin actiunile presedintelui el trebuie sa lucreze cu o buna parte a Guvernului. Presedintele este exponentul cel mai important al politicii externe, deci trebuie sa lucreze cu ministrul de Externe, presedintele este comandantul fortelor armate, deci trebuie sa lucreze cu Ministerul Apararii, cu Ministerul de Interne, presedintele este responsabil de starea de urgenta, la Guvern este tot sistemul de urgenta", a declarat Traian Basescu la RRA.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri dimineata, la Kiss FM, ca Adrian Nastase este "mult mai bun" decat Mircea Geoana, deoarece, "spre deosebire de Geoana, Nastase are si oarecare inteligenta".

Intrebat cine este mai bun, Mircea Geoana sau Adrian Nastase, Traian Basescu a raspuns: "Mult mai bun Nastase. Bun, nu sunt un fan Nastase, Doamne fereste, dar, spre deosebire de Geoana, Nastase are si oarecare inteligenta.

"Toate actiunile mele publice indreptate catre Parlament, catre Guvern, in momente in care nu faceau ceea ce trebuie, au fost tratate ca scandaluri. Nu de tara, ci de catre televiziuni. Insa ura televiziunilor s-a transferat si la unii dintre romani, iar acest lucru m-a durut teribil. Voiculescu, Patriciu si Vantu au reusit sa transmita populatiei ura impotriva mea, folosind mijloacele media.", a declarat, vineri, presedintele Traian Basescu, la emisiunea "Nasul" (B1 Tv).