Mircea Geoana a catalogat drept "o greseala" gestul sau de a se duce in vizita la Sorin Ovidiu Vintu, cu o seara inainte de confruntarea cu Traian Basescu. "A fost o greseala si vreau sa-mi cer scuze fata de cei care eventual au fost lezati de gestul meu", a spus liderul PSD, duminica seara, in cadrul unei emisiuni la Antena 3.

  • "In mod evident, vizita la domnul Vintu cu o seara inainte de confruntare a fost o greseala. Dar faptul ca am recunoscut-o arata ca nu am avut nimic de ascuns, caci puteam sa mint bine-mersi, dar nu a fost stilul meu".
  • "A fost o greseala si vreau sa-mi cer scuze fata de cei care eventual au fost lezati de acest gest al meu".
  • "Atunci cand am jurat cu mana pe Biblie ca nu am niciun fel de obligatie la acesti oameni (n.r. Sorin Ovidiu Vintu, Dinu Patriciu sau Dan Voiculescu), inseamna ca nu am niciun fel de obligatie fata de acesti oameni".
  • "Poate ca am pierdut ceva in acel moment (n.r. in timpul confruntarii), este posibil. Daca m-a costat in vreun fel, este si vina mea. Dar vreau sa va spun ca diferenta reala in momentul votului a fost mult mai mare in favoarea mea. Inversarea cu cele 70.000 de voturi a fost facuta prin metode necinstite, de fraudare, care sunt convins ca vor aparea la suprafata".

Despre decizia pe care o va lua Curtea Constitutionala

  • "Vreti cinci ani de dubiu, cinci ani de regim blestemat? Pentru ca cine pleaca  cu astfel de minciuna la drum, ala este blestemat si ca persoana si ca regim politic, si tot pe noi se intoarce. Cand pleci ca si cocosatul de la Notre Dame cu povara minciunii in carca, se va intoarce impotriva ta".
  • "Singurul mod de a pune capat acestei crize este repetarea acestui scrutin, care e o chestiune simpla, nu e nevoie de o mare campanie sau cheltuiala. Repetarea votului reprezinta costul cel mai mic, costul cel mai mare reprezinta un presedinte nelegitim, cu un Guvern cu o majoritate infima, cu acelasi program anti-criza. Pericolul la adresa situatiei economice si sociale este extrem de sever".
  • "Eu sunt convins ca vom putea sa ne uitam dincolo de ce spune Curtea, sunt convins ca si partea civica, ONG-uri, organizatii de media vor continua sa faca presiuni sa se afle adevarul (n.r. despre fraudarea alegerilor)".
  • "Nici eu nu ma las, sunt destul de bataios si atunci cand stiu ca am dreptate mor cu dreptatea in brate, deci ma duc pana in panzele albe, mergem si la CEDO, mergem si la Comisia de la Venetia, mergem peste tot, si nu ca sa facem un rau democratiei romanesti".

Despre viitorul guvern

  • "Traian Basescu, daca vrea sa-si vada visul cu ochii inca o data, ar trebui sa il propuna pe Crin Antonescu, pentru ca intr-adevar acesta ar putea fi un premier care sa coaguleze (n.r. fortele politice). Antonescu are o relatie exceptionala cu noi".
  • "Nu pot sa anticipez miscarile presedintelui Romaniei, dar aceasta varianta - daca UDMR vrea sa mearga in partea cealalta, cu PD-L, si inca doi-trei transfugi - reprezinta o solutie a dezastrului".
  • "O guvernare atat de fragila, cu o majoritate microscopica in Parlament, reprezinta un risc politic, economic si social imens pentru tara. Treci Guvernul, dar cu cine guvernezi, ce legitimitate ai, cum iti treci legile in Parlament? Un presedinte nelegitim si o guvernare care nu are majoritate decat la momentul votului reprezinta o solutie proasta pentru Romania".

Despre sefia PSD

  • "Intr-o luna-doua adevarul se va afla si mamaliga romaneasca va exploda. Nu este usor pentru liderii care si-au facut sperante, frustrarea e foarte mare, dar pana la urma partidele mari isi vad de treaba. PSD va reveni in forta in 2012".
  • "Imi voi face datoria fata de partidul pe care il conduc pana la ultima suflare. Dupa alegeri, pe care sunt convins ca le-am castigat, in mod normal ar trebui sa am o pozitie de conducere in continuare a acestui partid".
  • "Daca partidul doreste, voi continua sa asigur presedintia acestuia, dar daca mi se va cere demisia, voi sprijini, fara ezitare, o echipa de conducere la partid. Voi merge catre partid in momentul in care ne vom linisti si vom avea o discutie foarte serioasa, este obligatoriu. Am un profund respect fata de democratia interna in partid".
  • Dar sunt convins ca, in conditiile in care toata lumea stie, si electoratul nostru si omul de pe strada, ca am castigat alegerile, in clipa respectiva ai toata legitimitatea sa stai in picioare si sa spui ".
  • "In acest moment sunt foarte hotarat sa ne batem in continuare pentru a demonstra, in prima etapa, ca nu poti conduce Romania furand alegerile si neputand lasa tara pe mana unora care isi bat joc de ea".
  • "Indiferent de rezultatul final al Curtii, avem un imens castig, in premiera un lider PSD a castigat la Bucuresti, am castigat in medii care au fost interzise pana acum PSD".