Sari direct la conținut

Traian Basescu la Nasul: Nu voi mai calca la TVR atata timp cat este condusa de Sassu

HotNews.ro

Traian Basescu a declarat, marti, la o editie speciala a emisiunii „Nasul” (B1Tv), ca nu „va mai calca” la postul public de televiziune atata timp cat la conducerea acestei institutii se afla Alexandru Sassu. „Aceasta televiziune n-a avut calitatea de televiziune publica pe timp de campanie si s-a pus la remorca televiziunilor private ale lui Vantu si Voiculescu. Este modul meu de a protesta”, a declarat seful statului in primul interviu TV pe care il ofera dupa ce, luni, a depus juramantul pentru un nou mandat la Cotroceni.

Acesta a mai declarat ca este constient ca ar fi castigat ca imagine daca nu il desemna premier pe Boc, dar „ar fi fost o pierdere uriasa, pentru ca Boc este foarte cinstit, dedicat serviciului public, a dobandit experienta, este un om de echipa”.

Seful statului spune ca vrea sa discute cu premierul despre o Lege care sa impuna o limita a schimbarilor de functionari si de legislatie. „De la secretar general in jos sa nu mai poate fi atins nimeni. Nu merge ca aduc pe cineva pe o pozitie ca-i de la mine din guvern”, a declarat acesta.

„Ceea ce nu stie Hrebenciuc este ca violetul este culoarea anului. Am purtat aceste culori absolut intamplator primind hainele cadou de la o familie de prieteni” a explicat amuzat presedintele episodul cu „flacara violet”.

„Nu voi mai calca la TVR”

  • Nu voi mai merge la TVR atata timp cat Alexandru Sassu va fi seful acestei institutii. Aceasta televiziune n-a avut calitatea de televiziune publica pe timp de campanie si s-a pus la remorca televiziunilor private ale lui Vantu si Voiculescu. Este modul meu de a protesta. Voi cauta sa merg si sa vorbesc despre lucrurile importante despre tara la o televiziune privata cu acoperire nationala.

Traian Basescu despre Revolutie: Armata daca a tras, nu a tras fara ordin

  • nu cred ca a fost un rau necesar, in alte tari revolutia s-a produs fara victime
  • poate este un moment sa spun un lucru: stiu ca exista o oarecare dezbatere ca, dupa alegeri, presedintele va gratia pe cei condamnati, gasiti responsabili de decizii care au dus la impuscarea unor oameni. Nu o sa fac acest lucru. Nu o sa-l fac pentru ca Armatei si inainte ii scria in Constitutie ca este a poporului, iar Armata trebuie sa stie ca un singur ordin nu trebuie executat niciodata: atunci cand primeste ordin sa traga in popor. Acest ordin nu se executa

Traian Basescu despre Guvern:

  • sunt convins ca o sa avem guvern maine
  • nu vad ce poate sa fie rau daca presedintele si premierul lucreaza intr-un parteneriat
  • daca nu castigam alegerile, in Romania politicul devenea o perdea iar marile decizii le luau grupurile de interese
  • trusturile de presa au cheltuit foarte mult ca sa schimonoseasca un om

Traian Basescu despre filmul cu copilul lovit:

  • eu stiam ca l-am impins pe acel copil, dar filmul ca l-am lovit cu pumnul pe acel copil, care si radea, a fost o grosolanie
  • daca o faceau cu trei zile inainte de alegeri era mortal, nu aveam ce sa fac (expertize etc)…S-au grabit
  • eu am fost pus in dificultate, doar cand s-au incalcat regulile

Traian Basescu despre presa:

  • imi pare rau ca se inchide Cotidianul, a fost un ziar cu staif
  • am fost tentat sa-l sun pe Nistorescu sa-l intreb: Bai omule, pot sa fac ceva?
  • imi place foarte mult Adevarul, chiar daca este al mogulului
  • unele televiziuni nu actioneaza onest. Cand am depus juramantul o televiziune titra mare: „Presedintele a jurat: Nu vom avea liniste”. Asta e lipsa de minima decenta

Despre starea tarii:

  • vom trai la nivelul tarilor UE cand vom fi dezvoltati ca tarile din vechea Europa
  • am fost tara invinsa in al doilea razboi mondial, am fost prada de razboi
  • s-a instalat comunismul cu tancurile in strada, tot cu tancurile in strada a plecat
  • va trebui sa muncim mult ca sa traim ca in tarile dezvoltate ale Uniunii Europene
  • as vrea sa nu-l mai vad pe Berceanu ca nu are bani si ca foloseste bani de la Uniunea Europeana
  • cat am fost 12 ani pe nava nu s-a tinut nici o sedinta politica

O lege care sa limiteze schimbarile:

  • vreau sa discut cu Emil Boc sa facem o Lege care sa impuna o limita a schimbarilor cand vine un nou Guvern. Ar trebui sa nu se mai poata schimba de pe functii de la secretari de stat in jos, sa nu schimbam la doua zile cota unica sau alte legi care asigura o stabilitate fiscala. „De la secretar general in jos sa nu mai poata fi atins nimeni. Nu merge ca aduc pe cineva pe o pozitie ca-i de la mine din guvern”

Despre „flacara violet”

  • am purtat aceste culori absolut intamplator primind hainele cadou de la o familie de prieteni. Am fost imbracat in violet si la Timisoara a explicat amuzat presedintele episodul cu „flacara violet”. Ceea ce nu stie Hrebenciuc este ca violetul este culoarea anului, a explicat amuzat presedintele Basescu.
ARHIVĂ COMENTARII
moroshanka • 2009-12-22 21:54:30
Desigur ca puteti face ceva: mai aduceti inca o galeata de pamant. Si eventual asigurati-va ca la "ingropare" se vor citi primele lor articole (care, culmea, va erau favorabile). Iar Nistorescu... sa se duca la guzganul rozaliu! Sic transit......
8 24
ShoboLingoZauR • 2009-12-23 00:17:11
Sper ca peste 5 ani sa avem o Romanie mai "curata" si niste romani mai desptepti si poate un pic mai bogati...
6 20
unu • 2009-12-23 07:05:53
cu siguranta vom avea pt ca se termina mandatul lui base. bine baseeee! ura!!!!
10 6
atreus • 2009-12-23 08:30:15
imi place de basescu si de boc pentru ca mi se par competenti. Nu imi place ca au dat cultura la UDMR si nu cred ca cei din UDMR vor actiona altfel decat in interes propriu. Basescu are perfecta dreptate sa ii aminteasca lui Berceanu de fondurile europene. Atentie: avem vot uninominal, asta am vrut, acum sa vedem cum il stim folosi! Judecam persoana, nu partidul!
3 11
criss • 2009-12-23 09:18:26
cum "sa ne intelegem" daca nu nu intelegi pe ce lume traiesti :((((((
3 1
eu • 2009-12-23 09:27:14
Am mai avut un post pe aceasta tema : UDMR la Cultura . Intrebarea mea este simpla : care este problema ? Daca apreciem apartenenta noastra la UE si la valorile ei democratice - atunci UDMR la cultura este un pas inainte pentru ROMANIA ! Si inca ceva aduceti-va aminte cum l-a sustinut Barosso pe Dacian Ciolos la interventia unei ziariste intrigate de numirea acestuia pe pozitia de comisar la agricultura (o persoana dintr-o tara corupta si cu probeleme chiar la agricultura).
2 6
atreus • 2009-12-23 10:18:46
ca UDMR este un partid de traseisti fara program care urmaresc doar ciolanul! Sunt 100% pentru valorile democratice si europene iar parerea mea anti-UDMR nu are nimic de-a face cu xenofobia!
1 3
clujean • 2009-12-23 11:43:47
picatule din Luna, UDMR este singurul partid fara traseisti! in schimb, traseistii au facut posibila instalarea acestui guvern dubios, Boc 4!
3 0
pehash • 2009-12-23 13:33:35
in grup. ai dreptate, din udmr nu prea vin/pleaca membri, doar ca ei la unison se plimba cand dintr-o parte intr-alta a scenei politice. nu conteaza ideologii, principii economice... ei sunt cu partidul care ajunge la guvernare. ai dreptate, nu sunt traseisti, e un adevarat bordel acolo.
0 3
naiv • 2009-12-23 12:17:29
scrie el carti? picteaza? sculpteaza? NU!!! Gestioneaza bugetul si cum nu e niciodata destul stabileste niste prioritati. Sa-l injuram daca se renoveaza prea multe biserici din Covasna si prea putine in Husi.
0 2
Ives • 2009-12-23 10:25:44
Eram sigur. Baselu nu a intrat bine in al doilea mandat si iar s-a apucat de vendete televizate cu Voiculescu si Vantu. Mai prost ca Basescu nu am vazut. Sa dai tu vina pe Voiculescu si pe Vantu ca nu poti tu conduce tara. De ce nu recunoaste ca e incompetent si ca nici nu stie ce cauta ele acolo. Parca e un copil in clasa a iV a care se plange ca nu il lasa colegul de banca sa invete si sa fie atent la lectie. Atat patetism nu am mai vazut. Pacat de lumea care are incredere in el ca va face ceva. Iar Romania se va schimba doar daca facem noi oamenii de rand ceva, sa inceapa de la noi imbogatirea in cultura si civilizatie, nu poate sa ne-o ofere Basescu sau Geoana. Asteptam sa ne cada in gura para mălăiaţă. Basescu ar trebie sa isi foloseasca creierul in a atrage investitori in tara si a construire fabrici pentru forta de munca, nu in a se plange la televizor ca nu e lasat de baietii rai sa faca un trai mai buni romanilor. Mai zic odata, pacat de lumea credula care inca mai are speranta in el.
8 3
bogdan • 2009-12-23 11:51:57
Esti cel putin penibil (nu patetic, acel adjectiv pe care il folosesti gresit - vezi DEX inseamna emotionant) sa ceri ca Presedintele sa construiasca fabrici pentru forta de munca. Asta trebuie sa fie luata dintr-un manual al lui Ilici Iliescu din anii 1950 (cursul scurt de managemet economic). referito la pere malaiete exact asta faci : astepti ca presedintele (indiferent cine) sa faca uzine, locuinte sa dea butelii, salam si posturi la stat la toata lumea. Acesta este motivul inapoierii economice la noi. Neintelegerea rolului statului de arbitru si reglemantare economica nu de agent economic. Asteptarile populatiei de atrai ca in vest cu productivitate ca in Africa, incurajate de PSD, ne tin in loc, initiativa privata este privita ca furt si investitorii straini ca stapani de sclavi. Si mai apoi spunem ca presedintele trebuie sa mearga la "atras" investitori si construit fabrici. Penibil (sau patetic ?)
0 4
coldplayer • 2009-12-23 12:56:05
dsicursul dvs este fara subiect si predicat. un presedinte trebuie sa joace un rol de v.r.p!! tocmai el "aduce" contracte pentru fabrici si uzine. sa va dau exemple? orice vizita a doamnei angela Merkel in orientul mijlociu sau in china s eincheie cu contracte. in suita sa sunt numai oameni de afaceri, industriasi. toti presedintii Frantei sunt vrp. ultmul pe lista, cu voia dvs, Nicolas Sarkozy, a adus recent contracte de peste 1 miliard de euro pentru industria nucleara franceza. da, el a facut aceasta. noi am avut si mai avem presedinti policieni care sunt nuli pentru acest tip de rol, extrem de important. pe noi ne cauta investitorii pentru forta de munca ieftina..pina cand? un afacerist roman nu are nicio o "greutate". sa va dau un exemplu de ceo care a plecat in china cu Sarkozy? am zeci! inclusiv compania cotata la bursa in care lucrez a obtinut pe aceasta cale contracte de sute de milioane de dolari.
2 0
pehash • 2009-12-23 13:41:40
deci tot ce tre' sa faca basescu acum e sa stranga 100 de afaceristi romani, sa organizeze o excursie prin asia si in fiecare tzara sa incheie contracte pt aia 100? atat de simplu! ce dobitoc tre' sa fie el ca nu o face! e atat de evident! amice, esti imbecil...
0 3
nico68 • 2009-12-23 12:13:55
ai condamnat comunismul,adopta si legea LUSTRATIEI!!!!!!
0 2
Gica Manelaru • 2009-12-22 22:00:53
Ce vrajeala are Base asta in el .. cica a fost tentat sa'l sune pe cainele de Nistorescu. Tare ..... Primeste premiul pentru cea mai tare gluma a lunii.
15 23
gica pantalon • 2009-12-23 00:35:21
si cat de penibil e moraru care tot cauta scuze pt marinar 8-|
14 7
cetateanul • 2009-12-23 01:05:13
Ori sau esti prea mic si nu stii cardasia TVR si gasca lui Iliescu in ultimii 20 ani, sau esti pus de cei de la partid sa faci gargara pe net. As spera totusi ca esti un om nevinovat, cauta si citeste despre momentul in care A Pausescu dicta stiri despre el la radio public, erau vremurile lui Nastase cand ziaristii sparti la nas apareau ca ciupercile si politia se facea ca nu gaseste agresorii. In 90 Marian Munteanu, un lider din piata universitatii a fost batut pana la coma, ziarele occidentale descriind cazul, imi aduc aminte ca matusa-mea de la Hunedoara imi spunea ca tipul si-a pus ghips ca sa para batut si cu oase fracturate, si l-au prins, si o sa dea socoteala pt. in fata justitiei. iti suna putin cu vreajeala lui Voronin cu tinerii care aveau vanatai vopsite? in 90 Iliescu intoxicase asa rau poporul de jos , incat unii oameni au suferit agresiuni pe strada pt. ca aveau o sacosa cu pnl. Imi aduc aminte ca in satul Voivoda din Jud. Teleorman, acolo unde este Dragnea, oamenii au sarit cu furcile cand au venit doau datii de la pnt sa faca propaganda, poporul era inselat de comunisti sa creada ca opozitia este formata din cei mai mari tradatori si escorci. Poporul vorbea pe soptite ca fetele regelui sunt niste c, iar la liceu o profesoara ne povestea ca regele Mihai facea prostii ca Nicu Ceausescu. Iar Ana Blandiana intretinea relatii cu Ion Ratiu. Iliescu nici nu vroia sa auda de retrocedarea caselor nationalizate, sau de retrocedarea pamanturilor confiscate, taranii primind pamantul in folosinta.
4 16
cristiaan • 2009-12-23 10:25:55
Mi-ai adus aminte de vremurile acelea incredibile. La alegerile astea e adevarat ca au aparut si oamenii care il sustineau pe Basescu la TV (chiar daca au fost coplesiti atat numeric cat si mediatic). Dar in 1990, va mai aduceti aminte cand eram in Piata Universitatii cu zecile de mii, iar TVR anunta ca nu filmeaza pt ca "e ceata"? Dar cand spuneau ca in Piata sunt doar derbedei, prostituate si boschetari? Pe care Iliescu zicea ca au pus tunurile cu apa ca "sa-i adape"? Brrr... Cred ca am mai progresat, chiar daca suntem tare departe de ce am fi vrut. Slava Domnului ca nu avem un Prostanac ca presedinte - bag mana in foc ca TVR ni l-ar fi bagat pe gat zilnic.
2 8
IoanB • 2009-12-23 11:15:02
In martie '90 Iliescu propunea sa puna tunurile de apa pe demonstranti (acolo fiind legionari, drogati... foarte periculosi pentru bucuresteni si democratie) pentru a-i imprastia. Jegul ala de mircea dinescu a opinat sa nu se faca interventia in forta ca nu sunt periculosi (in sensul minciunii grosolane si idioate a lui iliescu) ca acestia "fac plaja la luna" sugerand totodata ca demonstrantii se vor imprastia daca nu sunt luati in seama. Demonstratia a tinut pana in 14 iunie cand a fost inacata in sange: cel putin 14 morti si sute de raniti. In perioada care a urmat dinescu s-a straduit sa-i creeze o imagine de batranel simpatic ticalosului aluia de ileascu. Tot el a inventat apelativul "Bunicuta" pentru iliescu. Observatie: kgb-ul are si tipi mai vicleni ca alde "liberalul" dinescu.
2 5
Geoorge • 2009-12-23 11:22:44
Hai frate, lasa-ne cu "acum 20 de ani", de ce nu spui de ultimii 5 ani??? Sau tu ai fost dintre cei care a trait bine??
4 1
echo • 2009-12-23 14:29:30
Eu sunt printre cei care a trait bine. In ultimii 5 ani (guvernare PNL si PDL , nu punem PSD din 2009 ) s-au deschis foarte multe companii multinationale in orasele mari. Traiesc in oras mare, am muncit intotdeauna (din 1998) in mediul privat, inclusiv nopti, zile de sambata sau duminica dupa cum erau poriectele - mari, cu termen de finalizare strans. Am muncit, m-am dezvoltat profesional in acelasi timp cu firmele la care am lucrat, am obtinut salariu corespunzator cu dezvoltarea profesionala dobandita, am contribuit prin acest salariu la bugetul de stat, la salariile bugetarilor, la pensiile parintilor mei si la sanatate. Atat eu cat si ceilalti din mediul privat. DA, am trait mai bine in ultimii 5 ani pentru ca a fost o evidenta dezvoltare economica. Pana in 2004 nu erau atate companii , atatea multinationale. Lucrez in domeniul IT, pot vorbi numai pentru acest domeniu. Inainte de 2004 erau firme romanesti , in apartamente de bloc, patronate, in general de comunisti. Apoi au venit ORACLE, HP, Microsoft, SAP etc ..mii de angajati romani in aceste firme. DA, in ultimii 5 ani ne-am dezvoltat economic, prin venirea multor firme de acest calibru s-a format o clasa de mijloc care a inceput sa traiasca bine, a cheltuit banii si asa au inceput sa traiasca bine si firmele mici, asa a functionat si comertul, asa s-au deshis si atatea magazine, asa s-au creat si locuri de munca. Cine nu poate sa vada acest lucru, inseamna ca a trait in alt mediu. Dar ar fi bine sa incerce sa se uite si in jur. Da, stiu ca la mine acasa - in Dambovita, este alta "tara" decat Bucuresti. Dar ce pot sa fac eu pt orasele mici? Conduse de eternii primari PSD ? Lipsite de orice urma de speranta ? Nimic. Pot sa fac ceva pentru mine, pot sa fac ceva pentru firma la care lucrez, pot sa pun osul la munca si sa earga lucrurile. In felul asta inaintam, cu pasi mici.
0 2
Aka F • 2009-12-22 22:12:26
Imi este si frica in ultima vreme sa scriu ceva ca poti fi luat imediat ca si postac, dar in privinta muncii ii dau dreptate presedintelui, trebuie sa muncim, nu sa asteptam statul sa ne bage ceva in buzunar, pacat nu nu ni se prezinta mai multe cazuri de oameni decenti si inteligenti care au reusit in Romania aceasta criticata. Trebuie sa ne iubim tara cum si-o iubesc alte popoare si sa ne mandrim ca suntem romani. Respect romanilor de peste tot.
3 34
jog • 2009-12-22 22:16:23
si daca se poate sa incepeti domnule presedinte cu guvernul! stiu e un punct sensibil, pentru ca doar ce au fost facute niste numiri... eu as zice sa devenim seriosi in sensul ca ceea ce zicem sa si facem. nu venim cu lozinici si dupa aceea trecem la ceva de genul "democratia nu e pentru sclavi" noi suntem mai egali in fata legii: adica videanu/udrea,ridzi samd...
15 13
qaz • 2009-12-22 22:17:42
"am fost tara invinsa in al doilea razboi mondial, am fost prada de razboi" Pai Romania nu a cistigat intorcind armele impotriva aliatilor cind a vazut ca nemtii n-au sorti de izbinda? Cum am fost invinsi? Ce prada cind in urma tratatelor de pace am cistigat teritorii? Invinsi au fost nemtii si ungurii nicidecum romanii. Se pare ca iar a baut un paharel in plus inainte sa apara pe B1 (Basescu nr 1) TV.
46 7
watcher • 2009-12-22 22:57:14
Daca ai gandi si te-ai informa putin inainte sa postezi prostii nu ti-ar mai da ceilalti voturi negative. Ia si citeste aici istoria tarii in care traiesti: http://www.google.com/#hl=en&source=hp&q=romania+la+sfarsitul+celui+de-al+doilea+razboi+mondial&aq=f&aqi=&oq=&fp=cbc2f75bf9d43a8f "La încheierea războiului, pe plan diplomatic doar participarea de partea Axei a fost luată în cont, şi România a semnat Tratatul de pace de la Paris (1946) ca stat duşman învins." Primul link e cel care te intereseaza, dar tie cred ca ti-ar prinde bine sa le citesti pe toate ;)
1 28
gallo • 2009-12-29 12:27:24
gestul romaniei de a intoarce armele a fost un gest abominabil, feudal prin smplitatea motivatiei politice, prost gestionat si lipsit de loialitate fata de germani; nu cred ca rusii ar fi trecut lantul carpatic prea usor si am fi putut sa ne regrupam in ardeal; pe frontul de vest au murit in jur de 600k romani in opinia mea de pomana! si istoria ne-a pedepsit!
0 0
vanda • 2009-12-22 22:59:20
Mai cauta si tu prin manuale. Sau daca nu in wikipedia. Ok? Nu te fa de râs asa. Craciun fericit!
1 24
hmm • 2009-12-22 23:05:22
si-a negociat romania "intoarcerea armelor" - la fel de jalnice ca cele ale unei capitulari. am primit teritorii? pai normal, in conditiile in care toate urmau sa intre sub dominatie ruseasca 90%, aveam teritorii primite si o tara pierduta. fain targ. asa castig sa nu doriti nici dusmanilor.
0 22
2009-12-22 23:12:20
0 14
DinuD • 2009-12-22 23:38:46
NU am cistigat statutul de tara cobeligeranta. La Paris in 1946 am semnat tratatul de pace in calitate de tara invinsa (la cererea URSS printre alte argumente) si am avut de platit despagubiri de razboi catre URSS. S-au infiintat asa numitele SOV-ROM-uri, intreprinderi sovieto-romane care aveau un singur scop: sa accelereze procesul de plata a datoriei de razboi catre URSS. Una dintre cele mai sinistre SOVROM-uri a fost cel din domeniul exploatarii petrolifere. Ce nu a reusit razboiul si germanul a reusit SOVROMUL. Injumatatirea resurselor de titei datorita unei exploatari salbatice a resurselor. Se pare ca pe tine te-a manat sa scrii mai ales dorinta de a scrie ultima propozitie.
1 21
moi • 2009-12-23 09:08:52
poate tie ti s-a parut ca dupa 47 trupele americane au fost cele care au stationat pe teritoriul Romaniei, nu-i asa..
0 8
saladin • 2009-12-22 22:22:13
Domnul Emil Boc este un Prim ministru si om responsabil (ardelean asta este !) si sunt convins ca va reusi in programul de modernizare a Romaniei, chiar daca unele costuri vor fi mai grele. Felicitari pentru numire si la treaba sa urnim si noi tara. Uitati, daca puteti, porcariile din campanie, adunati in jurul Dvs. specialisti si intelectuali valorosi si la treaba. Romanii au vrut asta !.
7 28
0bservator • 2009-12-22 23:53:30
...Sunt cei care vor salva Romania.Alegerea presedintelei a fost un moment de rascruce istorica.Incet dar sigur se vor lua masuri pentru normalizarea sociala si politica.Am toata incredereea in intelepciunea Presedintelui si cinstea Dlui Boc.Le urez succes.Este spre binele nostru al tuturora.
4 19
Observatore • 2009-12-23 00:10:02
Mintonasi o sa curga riuri de lapte si miere , o fi garduri din cirnati si cini cu covrigi in coada ! Sa te tii ! Hapt amu !
11 5
speriat • 2009-12-23 12:21:39
interviul lui Iliescu catre presa rusa? ai inteles din ce-am scapat?
0 1
gabifm • 2009-12-23 08:21:23
cu a carui nominalizare sunt intru totul de acord, sa se uite ce s-a intamplat in societatile cu capital majoritar de stat. Ce tip de oameni au fost promovati, unde s-a gasit "rezerva de cadre". Este pacat de corectitudinea atat a lui Basescu (care vrea sa scape de comunisti, securisti, ciubucari, etc. - cel putin asa am perceput eu in calitate de votant) cat si a lui Boc daca cei ce au putere de decizie, cei ce trag sforile in afara guvernului, pe plan local, sunt ... altfel.
1 5
geta • 2009-12-22 22:31:02
Romania are resurse umane de nota zece. Mai are resurse de aur,care trebuie exploatate intern,nu delegate strainilor. Mai are munti si mare,care pot valorificate la maxim. Numai cu munca,nu ajungem tarile dezvoltate,mai trebuie facuta pauza si gindit. Cine munceste nu are timp sa cistige.
6 13
Ion Bulion • 2009-12-22 23:01:19
si zice cam asa: N'am timp sa muncesc, trebuie sa fac bani !! Acuma n'om fi noi poporul ales, da' cred ca putem si muncii si gandii, chiar daca suntem romani. Doar sa ne straduim nitel, poate chiar mai mult, dar se poate. In alta ordine de idei, un sistem judiciar bine pus la punct cu legi clare ce nu pot fi rastalmacite in fel si chip si care sa mai fie si aplicate este ceea ce lipseste Romaniei. Faceti judecatorii incoruptibili si Romania o sa infloreasca.
0 16
raducu • 2009-12-23 01:15:04
Pai, in conditiile in care nu avem bani sa pune la un proiect 50% si sa ne dea moaca UE ceilalti 50%, pt. ca tariceanu si psd au marit pensiile de acum ne imprumutam sa le platim, de unde vrei tu sa investim noi 4 miliarde ca sa scoate cel 9? chestia cu aurul este psihologica, romanii, mai amatori de aur, nu pricep ca si proiectel UE sunt la fel de rentabile ca o mina de aur, si sunt mult mai multi bani, 29miliarde euro in 6 ani, nu 20 cat este exploatarea la rosia M. Cat despre resursele umane de nota 10, hai sa le lasam la nota 5, ar fi mai real. Nu avem nici o universitate in primele 500, de unde vezi tu asa buni specialisti? cum vine asta, universitate mediocra scoate specialisti buni, (chiar este bun bancul) Si resursele astea umane ce tot fac, ca eu vad ca mai nimic nu se construieste bine in ro. si resursele umane din mediul rural tot de nota 10 sunt?
1 5
vali • 2009-12-22 22:57:39
vai noua...va zice basescu trei cuvinte si voi...la munca? vreau sa vad si eu cand a fost de munca si nu aa muncit poporul roman...pai marturie sunt milioanele de romani ce muncesc in emigratie , multi dintre ei muncind pe nimic...numai sa aiba cu ce trai...sa nu mai fure ei, sa se intoarca banii la popor...adica sa fie deschise pungile catre popor catre investitii...sa circule banii intre oamenii din popor nu sa fie furate sume imense ...in fiecare zi in romania se fura sute de mii de euro prin contracte false.....au distrus cfr ul, au furat tot, licitatii supradimensionate...a cumparat cfr ul suurburi cu 1 000 de euro pe surub...au distrus transporturile , tot tot...toti banii sunt la ei...chiar si luminitele de craciun...ele costa poate 20 000 de euro, ei incheie contractul cu 40 000....20 000 de euro dispar...sa termine basescu cu trilogiile...se fura enorm de multi bani publici....au furat si fura...mercedesuri, case, relatii, trafic de influenta....te sperie romania...auzi la el...tre sa muncim mult..e idiot...uitati ca in dictionar ...ce scrie la cuvantul idiot...daca el nici acum nu realizeaza unde trebuie umblat...e clar...
13 5
bilbofil • 2009-12-23 00:15:32
Banii furati sint o pierdere pentru unul si un cistig pentru altul. Paguba se petrece o singura data. Problema in Romania este gestionarea resurselor, in primul rind a muncii. Este o problema mostenita din comunism, care in lipsa reformelor a fost ascunsa sub covor. Noroc cu aderarea la UE ca romanii au ajuns sa mai vada cite ceva in sensul acesta. Daca in Romania nu se munceste suficinent, nu inseamn ca cei mai multi au lenevit pina acum. Mai intii este vorba de faptul ca nu orice efort este munca, ci doar cele care genereaza valoare. Birocratii care elaboreaza "situatii" pentru legi bolnave si sefi lasi, nu muncesc, ci irosesc resurse. Cei care capuseaza statul nu il pagubesc doar prin comisioane si profituri necuvenite. Paguba cea mare este ca produsul final este de o calitate necorespunzatoare sau, desi necesar, nici nu exista. Ca sa dau un exemplu simplu, problema majora nu este ca contractul pentru o sosea se ia pe spaga la un pret umflat. Ce este mult mai grav este ca drumul fie este de proasta calitate si lucrarea trebuie refacuta mult mai repede decit ar fi normal sau necesita costuri exagerate de intretinere, fie este facut cu intirziere sau deloc si pierderile transportatorilor depasesc cu mult profitul umflat al constructorului, Cistigul nemeritat obtinut in acest exemplu de politicieni si de afaceristii capusa este mult mai mic decit paguba adusa economiei. Mesajul nu este acelasi cu al lui Iliescu din 1990: atunci ideea - falsa - era ca romanii o duc rau fiindca fac politica si cer libertate in loc sa execute fara cricnire ordinele sefilor. Acum, Basescu se refera la faptul ca nu ne putem permite sa mai avem virsta medie de pensionare de 53 de ani, ca nu ne mai putem permite alocatii, ajutoare, tichete, prime, in general niciun fel de bani care nu sint rezultatul direct al muncii noastre (cu exceptia evident a celor efectiv inapti).
0 7
Murphy • 2009-12-23 11:51:39
ca mafiotii care fura bani publici ii reinvestesc in afaceri productive, aici, pe loc? tu esti chiar picat din Luna, prietene! cine fura de la noi baga banii in lux (de import) si face conturi peste hotare, deci banii DISPAR, nu e doar un transfer bancar cade la Galati la Braila.
0 1
vali • 2009-12-22 23:04:19
furturile....acum de craciun orasele din romania arata de nici in franta nu vezi...luminite...acum de craciun si revelion se fura alte milioane de euro....cu banii astia se puteau crea locuri de munca....sa se inteleaga clar in tara aia de nebuni...romania lui badea si geona si basescu si veta sau cum naiba o cheama pe fiica sa...sa nu se mai fureeee...cu banii aceea se pot crea locuri de munca, se pot acorda ajutoare sociale ca omul sa aiba cu ce trai...astia habar nu au ce sa faca...au furat totul...paduri, strazi, vopsele, fabrici...e idiot...totul s a furat si se fura de se rupe... daca vrea sa faca un pas plin de curaj sa verifice toate primariile in legatura cu aceste contracte de lumini, iluminarea strazilor de craciun....numai in piatra neamt , pinalty fura de craciun pe undeva la vreo 200 000 de euro...numai de craciun...in conditiile in care cu 200 000 poti plati multi angajati si ajuta oameni...sa intelegeaga toata lumea...nu mai fura
13 3
annie • 2009-12-22 23:05:18
Felicitari, Hotnews, felicitari cei doi redactori! Am urmarit emisiunea si mi se pare o proba de jurnalism felul in care ati prins esentialul. Nu degeaba va citesc de nu mai stiu cand...cred ca de la inceput.
3 21
splendy • 2009-12-22 23:34:56
Presedintele trebuie sa se bazeze si pe cei care la-au votat decisiv, Diaspora. Simplu si eficient ar fi sa aduca romani care traiesc in strainatate si care au practica democratiei si sa guverneze alaturi de cei capabili. Experienta Occidentului nu o are nici un popor, exceptind China, India, tarile din Europa de Est cu predilectie Romania. Ei pot aduce tehnologii, implemeta programe reale. Au tinuta, experienta, limba vorbita, seriozitate. Se asteapta oferte! Am spus si eu!
2 10
Un alt OM • 2009-12-23 01:07:39
In opinia mea, iata ce cred ca doresc unii din diaspora: 1. Reformarea justitiei - ne trebuie judecatori drepti si legi lipsite de contradictii. 2. Reducerea birocratiei si coruptiei din administratiile publice locale si centrale - platforma eRomania.ro.gov 3. Taxe reduse - se poate dezvolta si aplica eventual un sistem bun si progresiv de taxare (dupa recesiune) pentru mentinerea unui stat flexibil, gata de a intervenii pentru a corecta orice lipsa de balans in economie sau societate si suficient de puternic pentru a asigura securitatea cetatenilor sai. 4. Creerea de programe si stimuli economici pentru infiintarea unor firme si afaceri in domenii de stricta necesitate, aceste programe fiind directionate catre indivizii de exceptie ce raman in tara dupa terminarea studiilor cat si pentru acei indivizi exceptionali ce doresc sa se intoarca din strainatate. 5. Reformarea sistemului educational, prin care copiilor nostrii sa li se ofere o educatie cu un sistem de valori solid (preferabil iudeo-crestin), la un nivel cat mai inalt dvpd stiintific, dar balansat intre stiinte si umanism, in conditii optime de invatat. 6. O clasa politica care reprezinta electoratul si care lucreaza pentru alegatori si nu pentru interesul personal sau al partidului. Este oare prea mult?
0 5
clujean • 2009-12-23 11:53:38
ai descris o parte a unui program de guvernare democrat-crestin! subscriu, desi nu cred sa-l vad vreodata aplicat aici.
0 0
coldplayer • 2009-12-23 13:13:23
in realitatea romaneasca. foarte interesant programul. cu aceste ginduri venisem in tara romaneasca si am facut pasul acesta in 2006. dupa zece ani in occident. primul obstacol: reprosurile familiei, respingerea amicilor. nu, nu ratasem nimic in occident, aveam un contract de munca solid si destul de bine platit >60keuro/an. nu ceream statului roman nimic, aduceam in schimb contracte IT din vest. rezultatul? frustrari multiple cu adminsitratiile financiare, conditiile complicate : curentul electric care probleme mai tot timpul, apa care se oprea pe neanuntate, serviciile cele simple pentru clientii din occident deveneau o corvoada, soselele periculoase.. am renuntat. partea pozitiva: oamenii tineri de exceptie din romania. lipseste un de "dram de disciplina a muncii" dar este compensata de creativitate. oricum cei mai "creativi" pleaca rapid sprea alte orizonturi mai clare. nu este cazul "la stat". functionari obtuzi, plictisiti, samd. cele 4 puncte ale dvs ..nu vor fi intelese de indivizi gen basescu ori crin care se dau "de centru- dreapta". ei nu au educatia si cultura unui liberal din occident care au havar de F.,Bacon, A.Smith ori P.Manent. as spune ca sunt chiar analfabeti daca i-as compara cu David Cameron, noua stea a conservatorilor britanici.
0 1
fan geoana • 2009-12-23 00:02:54
ar fi ca de la buget sa se taie de tot banii pentru partide,sa traiasca din cotizatiile membrilor ca dupa cum vorbesc parca ar aduce bani de acasa si ne dau lectii de moralitate pe banii nostrii,iar lefurile de parlamentari sa le fie platite de colegiile care i-au ales din beneficiile pe care le-au adus comunitatii pe care o reprezinta! Sa vedeti atunci intrecere la facut proiecte pentru comunitati! Iar banii pe care ii cheltuiesc "alesii" sa fie redistribuiti catre pensii si catre dezvoltarea micilor producatori !
1 13
bilbofil • 2009-12-23 00:21:32
De curiozitate, cu citi bani ai contribuit la campania candidatilor partidului tau la parlamentarele de anul trecut? Dar la campania prezidentiala de acum? Daca te interbi de ce Voiculescu, Patriciu Vantu au fost tinuti pe palme de trei din patru partide parlamentare, compara contributia ta cu contributia lor la finantarea partidelor. Si mai e ceva: ce le-ai cerut candidatilor in schimbul banilor? Cit alti alegatori ar fi putut fi dispusi sa sustina la urne aceleasi idei pentru care tu ai platit? Altminteri, daca toti am contribui la activitatea partidelor cu bani, munca, proeicte, ideea cu finantarea lor exclusiv privata ar fi excelenta...
1 1
gogu • 2009-12-23 01:07:22
tu vrei sa desfiintzezi PSD? Ia nu te baga peste "fondatiile" noastre. Al tau , cu drag, Evanghelie
0 9
Caporal Capsuna • 2009-12-23 01:02:57
Devine clar paranoic tipu'.
7 2
elena • 2009-12-23 01:39:16
Fara abonament la TVR... Voi refuza sa-l platesc...
2 6
fara cuvinte • 2009-12-23 02:45:20
3 dec ac,a jurat stramb la intrebarea si pe biblia aceluiasi turcescu! dupa video palma-pumn,pe audio, a mai zis :"s-a intamplat ceva?".deci,prin asta, si-a confirmat actiunea.copilul a ras!intreaba psihologii,asta e reactia,instantanee, a unui copil,stresat brusc,in fata unei sali pline.vezi doamne "rad,n-am nimic!". un gest care spune totul despre individ,caruia i-au reusit cu absolut toata lumea, timp de 20 de ani, de viata publica,absolut toate intoxicarile,manipoolarile si minciunile. urmeaza, inca 5 ani.probabil,acelasi stil:face.nu recunoaste.apoi,recunoaste,cand nu mai e de actualitate actiunea!
8 2
tonomel • 2009-12-23 02:46:50
grupurile de interese oranj(mai nou,mov)=moguli noname(asfaltatori,pietrari,vamesi,feribotisti pe dunare,patroni salubritate,proprietari posturi tv si radio,directori companii de stat sau particulare,interlopi,salariati bugetari,oportunisti,primari mov,sa),dar nu second hand.
7 1
contaran • 2009-12-23 02:50:11
diaspora romaneasca,ar fi bine sa mai lase chibiteala cu treburile din tara,ca joc de ruleta.vezi,inclinarea partizana a balantei de la recentul scrutin.era bun un fifty-fifty,pt a da posibilitatea,nemijlocita,a electoratului majoritar din tara,in cunostiintza de cauza,sa hotarasca. impredictibilitatea aceasta,de pe o zi pe alta,ne costa si ne va costa. daca-i doare atat de mult de tzara,sa se organizeze acolo, in strainatate, sa lupte pt tara cu celelalte diaspore, care fac loby contrar tarii noastre(prietenii,stiu cine). fata de trecut, diaspora noastra, e mult mai numeroasa si intinerita,avand,pt comunicare instant,mijloacele actuale electronice: internetul. tot asa si eu,plecat din satul natal ,de la scoala primara,ce pretentii de influentare sa mai am acolo,cand in sat sunt alte generatii de oameni, alte probleme interne de-ale lor,altele decat cele care le stiam eu,acum 30 de ani? in schimb,imi vad de problemele cartierului,orasului si tarii unde traiesc acum,iar pe cei de la sat ii ajut cu ce pot!
4 2
mistydo • 2009-12-23 10:00:00
Dupa imensul efort facut de psd la brat cu fragedul crin, nu se mai putea conta pe electoratul imbatranit si plin de grijile supravetuirii, din satele din sudul tarii. Sunt sute de primari psd care au mentinut "farmecul satului romanesc" fara apa. fara salubrizare, cu ulite pline de noroi, fara santuri, fara trotuare, cu o protectie politieneasca minima in fata hotiilor. Oare cat a contat topaiala lui geoana pentru cei ce incepeau sa voteze pe continentul american? Optiunea era cristalizata de fapt pe baza gloriosului bilant ilescian. Din pacate , in tara, sunt destui intelectuali care sustin si acum ca ce a facut iliescu a fost cel mai bine pentru tara, in haosul din cc. Si toate astea pentru ca era pregatit si protejat de rusi, pentru al schimba pe ceausescu si a conduce esalonul doi, pentru aplicarea perestroicii, pentru renuntarea la razboiul rece,pentru unirea europeana.
1 1
gabriela • 2009-12-23 10:38:33
contaran. Ma intreb daca alte idei mai ai in afara celor scrise aici , daca ideile astea sunt niste fixisme ale tale pe care le repeti la nesfarsit si cu orice ocazie in care este abordat subiectul diaspora sau folosesti copy si paste. Am sa iti dau cateva subiecte de reflectie: - ideea cu 50/50 si votul hotarator al diasporei este o intoxicare psd, oricum diferenta a fost imperceptibila si in tara ( si aia data de frauda celor care striga hotii) iar tu iti puteai canaliza pozitiv energiile influetandu-ti anturajul si cultivand spiritul civic al mersului la vot. Iata o lectie pe care a invatat-o diaspora de la cei care i-au adoptat. Mersul la vot e o datorie civica si o responsabilitate. - sunt in diaspora nu pentru ca o duceam rau in tara ci pentru ca in tara drumurile mi s-au intersectat cu un cetatean strain si familia si neprevazutul m-au adus aici. N-am votat niciodata cu stanga si mai ales proIliescu nici cat am fost in tara. - exista o veche zicala romaneasca: prostul invata din greselile lui si desteptul din greselile altora. daca exista oameni in diaspora care au know how si sunt dispusi sa faca ceva penbtru tara de ce sa nu scutim ani de experimente? - referitor la deciziile luate pe plan local care sunt principiile de baza care au dus la formarea UE in privinta individului si a drepturilor lui? Ce au vrut idiotii astia cu uniunea lor europeana in afara dorintei de a deveni o putere economica? Iti recomand google sau Naisbitt- Megatendinte( e veche dar de actualitate). Dupa aceea ma declar deschisa la orice confruntare cu tine si cu ideiile tale de sec 19.
0 2
zarathustra • 2009-12-23 12:48:06
cu efervescenta actuala a diasporei romanesti,fata de tara muma,sa intelegem, ca pe unde sunt,se simt dezradacinati si se refuleaza tot mai mult pe forumuri? dupa tonul ridicat al acestora fatza de poporul ramas in tara,sa nu asistam si in cazul nostru,peste 1948 de ani,la fornarea unei miscari a diasporei romanesti de genul "target: gradina maicii domnului" si la un razboi ireconciliabil intre romanii reveniti din diaspora si cei ramasi in tara(autohtoni). autohton-diaspora sunt 2 factori in echilibru recesiv. din cei 2 factori, in echilibru recesiv, unul este dominant si unul recesiv, desi mai slab, are semnificatie mai inalta.in timp, acesti factori pot bascula: cel dominant devine recesiv si invers.alte exemple de factori recesivi: yang-ynn, putere-opozitie, monolog-dialog,crestere-recesiune,etc.[b] e cazul la intelegerea rolului actual al ambilor factori.sa ne ajutam reciproc.nici o parte nu este detinatoarea adevarului absolut. adevarul,e undeva la mijloc,cu dominarea actuala a factorului autohton. [b]-mircea florian-recesivitatea ca structura a lumii,edit.eminescu,buc 1983.
1 0
histo • 2009-12-23 02:54:28
de fapt daca ne uitam, sumar, in istoria noastra (http://www.edusoft.ro/rol/Istoria%20romanilor.php),am avut cam tot timpul consilieri straini,mai putin in epoca lui alexandru ioan cuza(1859-1866) si nicolae ceausescu(1965-1989)! : 1.principatele romane: moldova si tzara romaneasca *in vremea suzeranitatii turcilor asupra principatelor romane(1526-1877): turci,apoi fanariotii(1711-1826),chiar si domni *in vremea regulamentului organic(comandantul Pavel Kiseleff)(1839-1859):consilieri rusi *printul roman alexandru ioan cuza: 1859-1866-unirea principatelor,din 1862-a fost proclamat statul romania: fara consilieri *romania:1918-prezent(vezi pct.5-9) 2.principatul transilvania(http://en.wikipedia.org/wiki/Transylvania) *voievodat in cadrul regatului maghiar:1003-1526 *principat independent maghiar:1526-1566 *subiect otoman:1566-1683 *principat austro-ungar:1683-1918 *romania: 1918-prezent(vezi pct.5-9) 3.banatul(similar,cu transilvania)(http://ro.wikipedia.org/wiki/Banat) *romania: 1918-prezent(vezi pct.5-9) 4.bucovina(http://en.wikipedia.org/wiki/Bukovina#History): *initial, facea parte din moldova,apoi *perioada(1777-1918) a fost in imperiul austriac *romania: 1918-prezent(vezi pct.5-9) 5.romania *1866-1944:regele carol 1..ferdinand...[romania mare:marea unire a provinciilor romane-1 dec 1918-regatul romaniei].....:.regele mihai:conducatori de origine germana 6.republica poulara romana(gh.gheorhiu dej): *1944-1964:nationalizare,stabilizare moneda,incepere industrializare si colectivizare,regim impus de armatele de ocupatie de la 23 aug 1944: consilieri sovietici(in intreprinderi tip:sovrom)
1 0
histo • 2009-12-23 02:55:57
7.republica socialista romania(nicolae ceausescu): *1965-1989:avant economic,social,cultural si dezvoltare multilaterala, bazati pe noi insine,mai putin libertati democratice pluraliste, datorita regimului impus de armatele de ocupatie de la 23 aug 1944: fara consilieri straini 8.romania,(pre aderare ue)(2003-aderare nato): *revolutia din 1989-2006: libertati democratice pluraliste mari,obiective atinse cu pierderi mari economice de:intreprinderi,resurse,suveranitate economica, sa: consilieri pt aderare nato si ue 9.romania, in uniunea europeana: *2007-prezent:deocamdata,rezultate economice si administrative f.slabe(pe ultimul loc din 27 de tari ue,desi ca popoolatie ocupam locul 7): fara consilieri straini publici declarati,decat privati, ai unor conducatori sau partide.
2 0
vali • 2009-12-23 03:16:10
tot romanul plecat in occident a invatat un lucru..un singur lucru...sa respecte ...respecti si platesti absolut orice...basescu si a inceput al doilea mandat pe un pas gresit...occidentul i a spus clar ca principala problema e coruptia....totul se fura la absolut orice nivel...ce se intampla cu voi...el a inceput iar ca un copil de doi ani ca nu se duce la tvr...se poate duce unde vrea el...sa faca pace si ordine sa arate ca are putina diplomatie....el incepe totul pe un pas gresit....ce prostii spune el in emisiune...lasa pe patriciu vantu si...se fura ca in codru la orice nivel si institutie...hei trezirea...trebuie dusa o campanie impotriva furtului....si acest guvern trebuie sa fie mai transparent , mai clar...uniunea europeana si toata lumea vorbeste de furtul din romania...cati investitori si cate locuri de munca au fost pierdute in romania datorita furtului....el vorbeste in ideologii si demagogie de troaca...trezirea...
5 2
sasu • 2009-12-23 06:57:16
Scimbati-l pe Sasu cat mai repede!
0 8
Alexandru Jecu • 2009-12-23 08:13:48
Omul se reconfirma. Neispravit, redus, smintit, nesimtit. Zece ani cu Iliescu, zece cu Basescu si va mirati ca o duceti prost! Nu poti face o tara mare cu astfel de oameni! Avem libertate! Dupa optiunile noastre, se vede ca n-o meritam!
7 2
xy • 2009-12-23 08:30:31
acum vrea sa-l schimbe si pe Sassu, urgent, fara sa astepte sa i se termine mandatul legal. bat din pinteni sponsorii ca vor mai repede rasplata si a inceput asaltul la TVR cu aceeasi placa, mogulii cei rai. sa vedem cine castiga prada! http://impactnews.ro/News/Surse:-TVR-la-Turcan-si-Radio-Romania-la-Pora-26255 http://www.realitateamea.ro/2009/12/serviciile-etno-tv-se-platesc-cu-functii-in-stat-silviu-prigoana-vrea-la-tvr-si-honorius-in-parlament.html
6 2
John • 2009-12-23 09:25:16
...inghite fara sa rasufle produsele derizorii ale TVR...si asta pe banii lor.... ...din pacate nu au cum sa compare cu BBC, CNN or Euronews, etc, etc...ca sa inteleaga ce este o televiziune publica... ...
1 3
anonim • 2009-12-23 08:33:29
Ca Presedinte al Romaniei esti obligat sa participi la emisiunile TVR, televiziune nationala, indiferent de cine o conduce. Cand te-ai inhamat la asa ceva trebuia sa iti dai seama ca vei fi supus unui drum greu, nu doar unuia presarat cu petale de flori.
7 2
John • 2009-12-23 09:18:37
...etc, etc, si sa compari cu TVR...??? ...TVR...o agentura de cea mai derizorie calitate...cu personal subcalificat care nu ar fi angajati la TV in West decat ca peronal de curatenie, sau evetual la poarta pentru deschiderea usii...
2 3
gabifm • 2009-12-23 08:51:48
premierului sa se uite foarte bine in partidul pe care il gireaza. Vor descoperi ca sunt filiale manevrate de ceea ce ei condamna. ASTA e problema lor care daca nu o rezolva le va crea neplaceri la alegeri. Sa nu confunde votul dat lui Base cu votantii PDL. E diferenta mare. In ceea ce privste decizia de a nu merge la TVR mi se pare corecta.
0 6
liviu • 2009-12-23 08:57:29
morile de vant? asta cu mogulii??? nu a terminat inca? poate o sa faca ceva mandatul asta, desi eu am mari indoieli, dar in primii 5 ani sigur nu a facut mai nimic. in legatura cu nu merg la tvr ca e nustiu cine sef... este o replica a unui copil de 10 ani care se supara si-si ia jucariile si pleaca. oricum m-am uitat putin la emisiune si vreau sa spun ca e mai propagandista ca pe vremea lu nea nicu. ii punea nasu numai intrebari prin care sa arate cat de maret este domnul presedinte. nici macar o intrebare care sa-l puna intr-o situatie dificila... rusinos. toti vorbim de antene sau realitatea, dar uitam sa ne uitam la B1 si 0TV care sunt mai rau (macar antenele critic, astea ridica conducatorul in slabvi...)
8 3
a • 2009-12-23 09:34:08
spui tampenii. punct. a facut ce a putut, altii in 20 de ani nu au facut absolut nimic, ba se mai si considera mari presedinti.
1 6
clujean • 2009-12-23 12:00:30
spui tampenii. punct. a facut rau cat a putut, altii in 20 de ani nu au facut atata, deci se considera mari presedinti.
0 1
Catalin • 2009-12-23 09:48:05
dupa cinci ani in care a trebuit sa invatam "sa traiti bine!", tovarasul traian basescu, cadru de nadejde al fostei securitati pe cand activa ca sef la anvers- doar cine nu a citit istoria Securitatii isi poate inchipui ca puteai avea acel post fara grade de la secu- se retrage in cochilia sa si transmite subordonatilor sai si ai piticului porno de idei, emil boc, un mesaj captivant: "sa furati bine!".. aplauze furtunoase mai ales din partea trioului super versat in actiune: Udrea, Berceanu si Videanu.. ce nashpa, vorba tinerei generatii, sa fi avut de ales in turul doi intre doua foste carpe comuniste puse doar pe furat si care au invatat la scoala lui tatuca nicolae ceausescu ce inseamna sa stii sa pui mana pe ce e al tau si sa inchizi gura cui protesteaza, au invatat ca familia trebuie sa aiba malai ca sa o duca bine - mai ales ca e mai scumpa toala de brusselles.. si au mai invatat ca poporul e prost... multi dar prosti... :P.. frumoasa tara avem.. si tare am vrea sa ne mutam in alta
7 2
alex • 2009-12-23 10:07:42
"daca nu castigam alegerile, in Romania politicul devenea o perdea iar marile decizii le luau grupurile de interese" ... cam asa isi justifica basescu venirea la putere a grupurilor de interese ce graviteaza in jurul lui si al familiei. De fapt in asta consta politica in Romania de azi: se inlocuiesc caracudele voastre cu hienele noastre ... si prostii se iau de gat in numele unor ideologii de partid, ca si cum votul chiar ar conta. La multi ani !
6 3
Radu • 2009-12-23 10:58:31
Eu mă bucur că se închide Cotidianul pt. că această publicație, prin articolele publicate, aduce jignire meseriei de jurnalist. Altfel, mă întreb de ce a durat atât de mult ...
0 2
Murphy • 2009-12-23 12:02:23
articolele critice la adresa lui basescu aduc jignire jurnalismului, in schimb laudele baloase (contra cost sau cu speranta unui ciolanel) sunt monumente ale meseriei! meriti un scuipat in ochi, om de nimic.
2 0
Ohoo, ce bucurie! • 2009-12-23 11:40:12
Asta da veste buna... Il vedem mai putin la TV. Daca nu ar mai calca nici pe la restul posturilor nici el, nici Geoana, nici Antonescu, nici altii ar fi perfect.
0 1
geta • 2009-12-23 12:04:28
Ptr.Raducu, tu esti precis un intelectual,de altfel ca si mine. Fiecare om este as in meseria lui. La sate sunt resurse de nota 10,dar trebuie stimulate.In occident au masini si unelte,la noi se lucreaza ca in epoca de piatra.Asta nu inseamna ca resursele umane sunt de vina. Repet:in Romania sunt resurse umane de nota 10.
0 2
fara • 2009-12-23 14:16:53
De la ministri pina la cel mai mic sefulet, Basescu si Boc au schimbat toti oamenii cu camarila lor portocalie. Acum mai dau afara functionarii care nu-s din PDL, in ""folosul tarii, la indicatiile F.M.european" nu-i asa ? si apoi scot legea conservarii oamenilor lor, adica in cazul in care pica de la guvernare, cei care vin sa nu-i dea afara pe PDL-isti, c-asai morel. PNL-istii si PSD-istii sper ca nu-s asa de usor de fraierit cu astfel de intrigi murdare ! Numai de inselatorii se tine iubitul conducator al portocaliilor.
3 0
liv • 2009-12-23 22:47:06
de fapt, ceea ce sustine basescu este depolitizarea functionarilor publici. el sustine ca un nou guvern nu trebuie sa schimbe functionarii publici cu un rang mai mic decat cel de secretar de stat. acest fapt asigura o continuitate birocratica si o profesionalizare a functionarilor publici. aceasta este o masura aplicata frecvent in statele europene cu traditie democratica.
0 1
Florica de pe CAR 1 si 2 • 2009-12-23 15:49:30
...asa era inainte ca SASSU sa-l refuze pe Basescu atunci cand acesta a vrut sa schimbe data acelui dialog de prisos intre el si Geoana. Basescu NU stie ca TVR nu este a LUI ci a poporului,condusa din PARLAMENT nu de el.PAI ar trebui sa-i spuna asta dlui presedinte unul dintre consilieri...caci altfel, o vedem pe UDREA ,PRESEDINTE la noi in TVR si sincer ,aici sunt atatea stremeleacuri de mangaiat,incat nu o sa mai aibe timp sa-i raspunda la telefon. Basescu,de TOT RAHATUL,cu chestia asta!!!
2 0
liv • 2009-12-23 22:58:58
Nu cred ca ai urmarit cu atentie interviul lui Basescu de pe B1. E vorba de un protest al presedintelui fata de lipsa de profesionalism a TVR. El refuza sa mai apara pe postul national atat timp cat Sassu este presedintele TVR. Motivul invocat de Basescu a fost ca televiziunea nationala a fost pro Geoana, cand ar fi trebuit sa fie neutra.FYI, presedintele nu si a numit un reprezentant in consiliul TVR in primul sau mandat, desi aceasta face parte din prerogativele sale. Cred ca e mai bine sa te documentezi inainte sa postezi!!!!! Iar daca esti un umil postac PSD, tb sa te informez ca ai vostri au pierdut!!!!!
0 1
eugenia • 2009-12-24 13:06:52
am si o intrebare oameni buni - de ce trebuie sa platim obligatoriu abonamentul tvr la factura de curent.... sa aiba salarii incapabilii si neprofesionistii care stau pe acolo si demonstreaza partizanat politic? Televiziunea publica a cui este ?
0 0
Efectiv • 2009-12-24 17:47:53
Bine macar ca vii la OTV, ca altfel, noi poporul, iti simteam lipsa! Ura!
0 0
kazarul • 2010-01-04 20:47:08
Cei ce se asamana se aduna la aceasi televiziune gen OTV
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro