Un milion de someri in 2010 este o anticipare exagerata, a declarat ministrul Muncii, Mihai Seitan, intr-un interviu pentru RFI. Oficialul a comentat pe marginea unor informatii aparute in presa, declarand ca "mie mi se pare o cifra exagerata, mai ales ca trendurile care se petrec in ceea ce priveste somajul se ridica la 7,8% acum, la inceputul anului. Mi-e greu sa cred ca la un moment dat o sa ajungem la acel 10% de care se vorbeste".

  • "Totdeauna cand se fac anticipari, ar trebui sa fie si fundamentate. N-am vazut inca in aceste anticipari fundamentari pentru o astfel de crestere. Mie mi se pare o cifra exagerata, mai ales ca trendurile care se petrec in acest domeniu, ma refer la somaj se ridica la 7,8% acum, la inceputul anului. Mi-e greu sa cred ca la un moment dat o sa ajungem la acel 10% de care se vorbeste. Evolutia fireasca anul acesta si evolutia pe baza careia s-a creat si proiectul de buget se refera la o crestere eventuala a somajului pana la 8 - 8,5% in primul trimestru al anului, urmand ca din trimestrul doi sa existe o absorbtie a somajului, prin inceputul de crestere economica, prin masurile de recalificare, astfel incat la sfarsitul anului sa ajungem la 7,3%, adica in jur de 645 de mii de someri”.
  • “Incercam sa lansam o masura similara cu cea pe care o foloseam anul trecut si probabil ca o s-o prelungim si anul acesta pentru somajul tehnic si anume faptul ca intreprinderile care-si pastreaza oamenii si nu-i scot in somaj sa aiba un avantaj pentru o anumita perioada de timp, evident limitata, de evitare a platii contributiilor sociale. Deci costurile cu forta de munca sa fie mai mici, in sensul acesta”.
  • “Sistemul de pensii, in actuala structura si fara o reforma serioasa sigur ca e destul de fragil si greu de tinut. Anul acesta, asa cum este prevazut bugetul asigurarilor sociale de stat, cu numarul de pensionari, cu contributiile actuale care nu se schimba va fi tinut in echilibru si nu vor fi probleme cu plata pensiilor, mai ales ca pensiile nu vor creste anul acesta".