Dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca va avea o aparitie lunara la postul de televiziune OTV, iata ca si Elena Udrea a fost, luni seara, invitata lui Dan Diaconescu. Mai mult, pe langa discutiile privind scena politica si criza economica, Elena Udrea a facut si o declaratie soc referitoare la cazul "rapirii jurnalistilor romani in Irak" spunand ca Marie Jeanne, unul dintre jurnalistii rapiti "a stiut ce se va intampla, dar ca nu a stiut si ce sens va lua" toata povestea, "o poveste care i-ar fi adus notorietate si celebritate".

Ministrul PDL a lasat sa se inteleaga ca atat Marie Jeanne cat si tatal acesteia, senator PSD, aveau bune relatii cu Omar Hayssam si au stiut ce pune acesta la cale. In ceea ce-l priveste pe sirian, Udrea sustine ca acesta a vrut sa-si imbunatateasca imaginea si "sa intre in gratiile puterii".

"In acea perioada Omar Hayssam era dornic sa intre in relatii cu noua conducere. El era foarte apropiat de PSD. Omar Hayssam fusese arestat prin noiembrie 2004, dupa alegeri a incercat sa intre in gratiile noii puteri si a sperat. El mai adusese niste rapiti cu vreun an in urma de pe un vapor. A sperat ca prin aceasta actiune, chipurile rapim niste ziaristi romani si apoi ma implic eu, Omar Hayssam, in a-i aduce inapoi. 'Asa intru in gratiile puterii si nu mai am probleme cu justitia' a crezut acesta. Nu a fost sa fie asa, iar rapirea s-a transformat in ceva foarte serios si foarte tragic", este declaratia Elenei Udrea.

Trecand intr-un registru mai degajat, liderul PDL a marturisit ca nu prea mai citeste poezie fiindca nu are starea potrivita si ca ultima carte citita a fost "De ce iubim femeile", fapt care a facut-o pe femeia Udrea sa-l "vada intr-un alt fel pe Mircea Cartarescu".