Euro-parlamentarul PDL Cristian Preda militeaza pentru modernizarea Partidului Democrat Liberal. Deputatul european a afirmat, intr-o declaratie pentru RFI, ca diversitatea opiniilor intr-un partid este un lucru esential.

"Cred ca trebuie facut un efort sistematic pentru a aduce in politica romaneasca oameni care sunt pe de o parte competenti in domenii foarte precise, pe de alta parte oameni a caror parere trebuie sa conteze. In politica nu trebuie sa conteze doar vocile si ideile celor care dintr-un motiv sau altul sunt bogati. Trebuie sa vina voci cat mai diverse si cat mai competente", a declarat Preda.

Euro-parlamentarul considera ca PDL trebuie sa preia din viziunea populara a familiei politice europene din care face parte.

"Suntem un partid mare, cel mai mare din Romania, tinem de cea mai mare familie politica din Europa, familia populara. Trebuie sa preluam din viziunea europeana de astazi, a politicienilor populari, idei, solutii, sa ne dam o definitie foarte clara. E vorba de valori pe care le imbratiseaza aceasta familie, de o sincronizare absolut necesara cu ceea ce inseamna politica europeana astazi", explica Preda.

Doi euro-parlamentari importanti ai PDL, Cristian Preda si Monica Macovei au propus o clarificare doctrinara a partidului. Cristian Preda a criticat in ultimele saptamani conducerea formatiunii, a cerut reforma PDL, improspatarea formatiunii.