Partidul Democrat Liberal are prea multi vicepresedinti. O spune, la RFI, euro-parlamentarul PDL Marian Jean Marinescu. El ar vrea ca in urma dezbaterilor interne din aceste zile sa rezulte si un numar mai mic de vicepresedinti, care sa fie axati pe domenii precise.

"Este o structura care a rezultat din fuziunea cu Partidul Liberal Democrat. Intotdeauna, si in 2001, si in 2004 am discutat foarte serios, bineinteles, despre numarul vicepresedintilor si despre portofoliile vicepresedintilor. Vom discuta si acum. Cred ca sunt prea multi, intr-adevar, in acest moment. Vom vedea care sunt si parerile celorlalti si vom alege", declara Marian Jean Marinescu.

Euro-deputatul crede ca vicepresedintii ar trebui sa coordoneze departamente foarte precise.

"De data aceasta sunt convins ca numarul de vicepresedinti va fi determinat de numarul de departamente pe care il vom decide, adica economic, social, sanatate. Deci, in functie de ceea ce credem ca sunt prioritati ale cetatenilor, vom alege aceste departamente si din aceste departamente va rezulta si numarul de vicepresedinti. Este opinia mea. Acolo sunt foarte multe opinii si trebuie culese si opiniile din judet", explica parlamentarul european.

Marian Jean Marinescu crede, pe de alta parte, ca nu exista un potential candidat in Partidul Democrat Liberal care sa-l invinga pe Emil Boc in lupta pentru presedintia formatiunii.

"Nu cred ca ar putea fi un candidat care sa il invinga pe Emil Boc in acest moment, insa aceasta competitie este deschisa, deci depinde de cei care doresc sa candideze", apreciaza Marian Jean Marinescu.