Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Realitatea TV ca, desi l-au nemultumit unele actiuni ale lui Calin Popescu Tariceanu, nu s-a opus realegerii acestuia in fruntea grupului parlamentar al PNL. "Eu am zis doar ca s-a grabit sa sarute papucul la sultan, o atitudine nu prea indicata. Daca as fi vrut, as fi putut impiedica realegerea sa, dar nu a fost vorba de acest lucru", a declarat Antonescu.

Seful PNL spune ca nu a fost el cel care a propus sau a facut recentele excluderi din partid dar a subliniat ca aceasta atitudine este necesara fiindca "nu mai merge sa pacalesti electoratul ca am fost nevoiti sa facem una sau alta" fiindca altfel nu vom primi bani la primariile conduse de primari PNL.

Crin Antonescu a anuntat si prioritatile majore ale partidului sau vorbind de pregatirea alegerilor parlamentare si locale din 2012 si a recunoscut ca se gandeste si la prezidentialele din 2014 cu conditia sa fie reales in fruntea PNL.

Referindu-se la Proiectul Rosia Montanasi la lozincile scrise pe gardul partidului, Crin Antonescu sustine ca PNL nu este pentru proiectul minier de la Rosia Montana. Seful PNLspune ca actiunea sotiei sale, europarlamentarul PNL Adina Valean, a fost doar o discutie despre minierit in Europa si nu un sprijin pentru exploatarea de la Rosia Montana.

Antonescu spune ca si-a format convingerile pe baza expertizelor Academiei Romane, dar considera ca se impun mai multe astfel de expertize de la institute din tara si strainatate.