Iulian Iancu, deputat PSD si presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, a declarat, luni seara, la "Vorbe grele"(Antena 2 ), ca Rusia va reduce din nou livrarile de gaze naturale catre Romania si avertizeaza ca, in aceste conditii, furnizorii nu mai au stocuri decat pentru 4-5 zile.

Update: Ministerul Economiei a anuntat ca furnizarea gazelor naturale catre consumatori se desfasoara in conditii de normalitate. In comunicat se precizeaza ca, in baza informatiilor primite de la Dispeceratul national de gaze, nivelul surselor de gaze nationale pentru marti, 9 februarie, este de 63,1 milioane metri cubi, din care 32,2 milioane metri cubi productie interna, 22 milioane extractie de gaze din depozite si 8,9 milioane metri cubi din import.

"Referitor la cantitatile de gaze provenite din import, acestea se incadreaza in prevederile contractelor incheiate de importatorii de gaze pe termen mediu si lung, fiind notificati de partea rusa ca in urmatoarele zile vom primi o cantitate de 8,9 milioane metri cubi pe zi de gaze naturale", se arata in comunicat.

Contractul cu intermediarii Gazprom prevede furnizarea unei cantitati minime de 8,9 milioane de metri cubi pe zi.

"Chiar inainte sa intru la dumneavoastra in emisiune, rusii au anuntat Dispeceratul de gaze din Romania ca vor reduce iarasi livrarile pentru tara noastra, cu 2 milioane de metri cubi", a declarat Iancu.

Tot luni seara Adriean Videanu anunta, intr-o emisiune la B1 TV, ca in Romania va sosi pe 17 februarie vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev. Acesta ar urma sa parafeze un parteneriat Gazprom-Romgaz pentru dezvoltarea mai multor depozite de gaze in tara noastra.