"Chiar daca as fi discutat cu Diaconescu, probabil ca decizia sa de a pleca era deja luata. Locul lui nu este langa actuala putere. M-ar fi deranjat sa fi fost santajat ca sa-l sprijine pe Mircea Geoana, era un lucru care mi-ar fi lasat un gust amar”, a declarat pentru RFI Romania presedintele PSD, Victor Ponta. Totodata, liderul social-democrat considera ca partidul sau nu va suferi din cauza recentelor demisii, iar "scenariul de atac impotriva PSD se va repeta si impotriva PNL".

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Eu nu cred ca de la aceste schimbari partidul va suferi, probabil ca va fi chiar mai intarit si cine are putere sa mearga pe drumul asta greu al Opozitiei, in 2012-2014 va culege roadele acestei puteri si acestei rabdari".
  • "M-am bucurat ca a lamurit cateva lucruri, faptul ca nu a fost santajat, m-ar fi deranjat sa fi fost santajat ca sa-l sprijine pe Mircea Geoana, era un lucru care indiferent daca-mi folosea in acest context, mi-ar fi lasat un gust amar. A spus foarte clar ca imi doreste succes si ma sprijina, pentru ca suntem oameni din aceeasi generatie. A pornit pe un alt drum. Eu in continuare cred ca locul lui nu este alaturi de actuala putere, pentru ca practic grupul independentilor inseamna puterea actuala. Mergem mai departe".
  • "Regret faptul ca nu am raspuns celor vreo doua mii de mesaje de felicitare de la colegii din partid pe care le-am primit, regret faptul ca n-am apucat sa vorbesc nu numai cu domnul Diaconescu, ci si cu foarte putini din colegi in primele doua zile, pentru ca au fost cele mai ocupate zile din viata mea politica de pana acum. L-am sunat ieri pe domnul Diaconescu, avea telefoanele inchise. Cred, totusi, ca pana la urma, chiar daca ar fi existat o discutie intre noi, probabil ca decizia era luata, acum lucrurile sunt transate si eu ma gandesc doar la faptul ca in aceste zile, dupa Congres, semnalele pe care le-am primit de la oameni care mi-au spus "nu m-as fi gandit niciodata sa intru in PSD sau sa fiu alaturi de voi, dar daca sunteti capabili de asemenea schimbari, sunt gata sa ma alatur voua”. Sunt semnale care pentru mine inseamna foarte mult".
  • "Cred ca PSD este acum un partid care e normal sa fie atacat de catre actuala putere. Cei care au plecat zilele astea nu erau adversari ai lui Victor Ponta, erau mai degraba adversari ai lui Mircea Geoana si se gandeau probabil ca nu se va schimba nimic in partid. Toti pleaca la grupul asa-zis independent care sprijina insa Guvernul si o sa vedeti ca scenariul de atac impotriva PSD-ului se va repeta si impotriva Partidului National Liberal. Este un atac foarte clar de consolidare a puterii actuale, intr-un moment de criza si de foarte multe probleme. Vad ca toata atentia Romaniei se indreapta spre partidul de Opozitie, iar Partidul Democrat Liberal, care conduce Romania si care o conduce ingrozitor de prost si duce Romania intr-o criza cu atat mai mare pare sa nu mai intereseze pe nimeni. E un joc de imagine, o strategie, din care insa sper ca si media si noi toti o sa iesim".