Crin Antonescu si Victor Ponta, sefii principalelor partide de opozitie, PNL si PSD, au fost invitati, luni seara, la "Sinteza zilei" (Antena 3).

Intrand primul in emisie, Crin Antonescu a vorbit despre recentul Congres al partidului sau, a declarat ca nu se gandeste la prezidentialele din 2014, l-a atacat dur pe Viorel Catarama si si-a afirmat intentia de refacere a "proiectului Johannis fara Johannis si PSD".

Noul presedinte al PSD, Victor Ponta, a avut un discurs cu un puternic accent social, criticand cota unica si vorbind despre masurile guvernului Boc care-i "afecteaza si pe cei bogati si pe cei saraci, dar cel sarac nu are cum sa se apere".

Spre deosebire de Antonescu, Victor Ponta declara ca se gandeste la functia de presedinte si crede ca are sanse mai mari.

"Sunt mai tanar decat presedintele Basescu si nu am trait in comunism. Eu chiar cred ca sunt capabil, ca am forta de a invata si am un partid puternic in spate. Eu chiar cred ca dupa 20 de ani un sistem e in faliment si trebuie sa venim cu un nou sistem pentru urmatorii 20-30 de ani", spune Ponta.

Cei doi lideri ai opozitiei nu au ezitat insa sa-l atace pe presedintele Basescu si pe principalul partid aflat la guvernare, PDL-ul.