Premierul Emil Boc a anuntat, marti seara, la OTV ca va suplimenta programul Rabla cu 30-40 de mii de vouchere. "In doua-trei saptamani s-au epuizat circa 60 de mii de vouchere, aproape dublu cat in intregul anul 2009 ceea ce reprezinta un adevarat succes al Programului Rabla 2010", a declarat Emil Boc care a atras atentia ca au aparut persoane care vand vauchere false.

Seful Guvernului a reluat vechile teme: pensiile speciale, imprumutul de la FMI, infrastructura dar a vorbit si despre situatia din Grecia asigurand ca "noi nu avem nici pe departe aceste probleme", dar problemele pot aparea daca "nu facem ceea ce trebuie si nu numai ceea ce ne place".

"Uniunea Europeana permite un grad de indatorare publica de aproape 60% din PIB. Grecia are o datorie in jur de 120%, in timp ce Romania nu are mai mult de 25%, deci cu mult sub limita admisa de UE", sustine Emil Boc.

Premierul a acuzat din nou fostul Guvern ca a risipit 4 miliarde de euro obtinuti din privatizari folosindu-i pentru a acoperi deficitul bugetar, in timp ce actualul Guvern a facut imprumuturi de doar 3,6 miliarde de euro. Acesta spune ca cele 5 miliarde de euro acordate BNR din imprumutul cu FNI au fost necesare pentru pastrarea echilibrulului rezervelor valutare si a cursului de schimb leu-euro.

Boc a continuat enumerand realizarile actualei echipe aflate la guvernare subliniind ca au alocat cel mai mare procent din PIB pentru investitiile publice, investitii care se regasesc in special in kilometrii de autostrada finalizati, in centura Ploiesti si Timisoara, in pasajul Baneasa, dar si in lucrarile aflate in desfasurare la autostrada si centura Iasi, Cluj si Constanta.

Alte declaratii ale premierului Boc:

  • Proiectul de lege pentru tinerii care infiinteaza firme: STARTER. De saptamana viitoare, daca toate merg bine, vom putea avea si acest program pentru ca trebuie sa facem toate actele legislative de sustinere a mediului de afaceri.

  • Firmele care angajeaza someri beneficaza timp de 6 luni de zile de scutire de la contributiile sociale.

  • Reducerea numarului de parlamantari: Daca depinde numai de stiloul meu maine s-ar face. Sper insa sa se mai adune si stilourile altor lideri politici importanti. Necazul este ca nu poate fi facut de un singur partid acest proiect. Luni va fi o discutie la Cotroceni pe aceasta tema si sa stabilim un consens politic ca sa facem cat mai repede acest lucru.

  • In perioada imediat urmatoare nu avem in discutie nicio remaniere guvernamentala.

  • Nu ma mai uit la televiziuni fiindca e foarte multa rea credinta. Primesc in fiecare zi un raport de presa si vad ce se spune.