Vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, exclude o eventuala fuziune a democrat-liberalilor cu viitorul partid al independentilor din Parlament: "Categoric, asa cum stau lucrurile acolo, va asigur ca nu este gandita si nu se va intampla o fuziune intre cele doua formatiuni politice daca, evident, se va constitui in mod cert un partid al independentilor din Parlamentul Romaniei", a afirmat Oltean laRFI.

  • "Evident ca noul partid care se va constitui prin efortul acestor parlamentari independenti va trebui sa ne ramana un partener de guvernare. Atata timp cat politica partidului se va inscrie in linia generala a actului de guvernare pe care PDL o sustine, va fi un partener de guvernare respectat si apreciat", spune vicepresedintele PDL.
  • "Acesta este un partid de centru-stanga. Partidul Democrat Liberal este un partid de dreapta, de centru-dreapta. In consecinta, din capul locului, nu ne inscriem liniar pe aceeasi ideologie. Cred ca dorinta acestor parlamentari nu este de a se aseza intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat pe o ideologie de dreapta, ci de a se mentine ca un partid solid, asezat pe ideologia de centru-stanga, unde se pare ca PDL s-a indepartat evident", a adaugat Ioan Oltean.