Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat la emisiunea "Nasul"(B1 TV) ca exista foarte multe cazuri de plagiat in mediul universitar romanesc care au condus la decredibilizarea mediul academic si spune ca principalul sau repros fata de Legea Eductatiei trimisa in Parlament este ca nu a ascultat mai mult parerile studentilor pe acest subiect si nu i-a implicat mai mult in combaterea fenomenului.

"Nu putem avea un invatamnt universitar credibil atunci cand vedem plin de anunturi pe internet cu "vand lucrare de licenta". Daca este un repros pe care sa mi-l fac fata de legea trimisa la Parlament este ca trebuia sa luam mai mult in seama din propunerile studentilor. Trebuia sa ni-i facem pe studenti niste aliati mai puternici in lupta impotriva practicilor neacademice. Trebuie sa acceptam ca fenomenul exista, dar nu suntem o natiune de plagiatori", a declarat Funeriu.

Vorbind despre greva din invatamant anuntata pentru ziua de joi, ministrul spune ca respecta dreptul acestora de a protesta si de a face greva, dar le reproseaza celor dn comisia de BAC ca trebuiau sa anunte din timp daca vor intra la examen sau nu pentru a putea fi inlocuiti in timp util.