Ion Iliescu a declarat la emisiunea "Sinteza zilei" (Antena 3) ca adoptarea cotei unice a fost una din cele mai proaste masuri fiscale luate si ca s-ar impune desfiintarea de urgenta a acesteia si inlocuirea ei cu o cota progresiva.

"Masura cu cota unica a fost nerationala. Nicaieri in lume nu se aplica o cota unica. O economie sanatoasa trebuie sa plece de la ideea diferentei impunerii fiscale in functie de castigurile realizate si de consumul facut. Cei care castiga mai mult folosesc mai mult infrastructura (drumurile, retelele de electricitate etc.) si serviciile statului", a declarat Iliescu.

Acesta acuza Guvernul ca practica o "gandire economica nepotrivita pentru acest secol" si ca au gasit ca singura solutie de iesire din criza sa arunce greul tot in spatele multimii sarace.

"Nu cred ca cineva are in propria gandire toate solutiile pentru iesirea din criza si de aceea trebuie apelat la toti oamenii cu carte, cu pricepere in domeniu. Ori actualul Guvern se remarca tocmai printr-o izolare inexplicabila si prin lipsa de dialog", a mai adaugat presedintele de onoare al PSD.

In emisiunea este invitat si cunoscutul profesor si om de stiinta Lester Brown. Acesta a sustinut punctul de vedere exprimat de Ion Iliescu in ceea ce priveste cota unica.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, intervenit telefonic in cadrul emisiunii, s-a contrat cu Ion Iliescu sustinand ca masura cotei unice a aduc o crestere economica fara precedent, o crestere a numarului locurilor de munca si o "iesire la suprafata" a veniturilor. Iliescu l-a contrat sustinand ca nu cota unica a dus la crestere economica ci aceasta a venit pe fondul unei "evolutii economice firesti dupa o perioada econimica dificila".

Cei doi politicieni au cazut de acord asupra unui singur lucru si anume ca "actualul Guvern este corupt si nu este nimic de facut cu el"