Gabriela Vranceanu Firea revine la scandalul de luni seara, din emisiunea pe care o modereaza, si spune ca regreta ca s-a "necajit asa de tare". "Toti telespectatorii si colegii mei de presa, care au spus ca am folosit si eu totusi un limbaj usor coroziv, au putut observa cat de mult am incercat, inainte de acele mici expresii poate nu tocmai foarte elegante din partea mea, sa aduc discutia la un nivel de decenta", a declarat Firea, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

"Mi-au luat minute in sir sa-l determin pe dl. Boureanu, sa-i captez atentia sa-i adresez o intrebare in legatura cu firmele sale care fac afaceri cu statul, in paralelism cu declaratia doamnei Udrea ca politicienii PDL sa aleaga ori politica ori afaceri. (...) Tariceanu aflu acum ca este amantul meu. Domnul Tariceanu este casatorit, eu am fost pana in ianuarie anul acesta", a explicat moderatoarea.

"Desi telespectatorii ma stiu ca sunt o persoana care folosesc un limbaj elevat, chiar daca aseara am fost putin mai furioasa din cauza domniei sale, omeneste ma puteti intelege, nu regret acele cuvinte pentru ca am simtit ca i-am razbunat pe toti acei oameni care au fost jigniti de Boureanu", a continuat Firea.

Aceasta a precizat ca si-a asumat chiar si riscul "de a-mi afecta pentru cateva zile imaginea", pentru ca "trebuia sa-i dau o lectie unui personaj". "Pacat ca PDL nu s-a delimitat astazi de el", a incheiat Firea.

Replica vine dupa ce Antena 3 a anuntat printr-un comunicat de presa ca il da in judecata pe deputatul PDL Cristian Boureanu, "in urma comportamentului sau inacceptabil de la emisiunea Stirea Zilei, moderata de Gabriela Vranceanu Firea, in seara zilei de 31 mai 2010".

Iata un fragment din "dialogul" celor doi:

Cristian Boureanu: Dl Orban a vorbit 10 minute si a tinut un discurs, iar pe mine nu ma lasati sa vorbesc...

Gabriela Vranceanu Firea: D-voastra ati mancat ceva stricat inainte de aceasta emisiune...

C.B.: Am mancat ceva inainte la dumneavostra...

GVF: La toaleta?

C.B.: Ce mancati dumneavoastra in fiecare seara aici...

G.V..F: Dar nu va e jena...

C.B.: Pai daca ma intrebati asa de urat...

...

C.B.: Telespectatorii vad ca dumneavostra sunteti partinatoare si ca nu ne lasati timp egal de exprimare.. D-voastra l-ati intrebat vreodata pe dl Tariceanu sa vedeti ce a facut cu 3 miliarde de euro bani pentru investitii?

G.V..F: Aveti febra de vorbiti asa? V-ati luat temperatura inainte?

C.B.: Nu am. Aveti curajul sa dati timpii de emisie sa vedeti cat ati fost de partinitoare?

G.V..F: Cine v-a spus ca sunteti baiatul cu mucii in freza avea dreptate. Nu sunteti decat baiatul cu mucii in freza?

C.B.: Deci treceti la atacuri la persoana? Cine va pune sa faceti asta? Amantul d-voastra?

G.V..F: Poate sa vorbim de amanta d-voastra?

C.B.: Eu v-am vorbit frumos si dumneavostra ma atacti de trei ori pe chestiuni personale in loc sa vorbiti de contractele publice?

G.V..F: Dumneavostra ati spus ca amantul meu este dl Tariceanu?

C.B.: Am precizat eu ca este vorba de Tariceanu?....

Boureanu a refuzat sa paraseasca platoul emisiunii, iar atacurile dintre cei doi au mai continuat de cateva ori pana la finalul emisiunii.