Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Marian Sarbu, a declarat la Realitatea TV ca daca masurile de austeritate asumate de Guvern nu vor fi provizorii, pana pe 31 decembrie, cel putin in ceea ce priveste pensiile, formatiunea sa va iesi de la guvernare.

"Noi credem ca o criza politica peste criza economica ce s-a asternut peste Romania ar fi devastatoare. Noi am reusit sa-i convingem pe cei din PDL si UDMR ca este nevoie de un pachet minim. Un salariu minim pe economie de 600 de lei, un venit minim garantat si o pensie minima de 350 de lei. Suntem principalii coautori", a declarat presedintele UNPR.

"Daca masurile Guvernului nu sunt temporare, vom iesi din aceasta coalitie. De la 1 ianuarie, daca cel putin in ceea ce priveste pensiile nu se va reveni la valoarea initiala, vom iesi de la guvernare", a declarat Sarbu.

Presedintele UNPR a precizat ca parlamentarii gruparii sale politice nu vor vota motiunea de cenzura depusa de PSD si sustin masurile Guvernului. Marian Sarbu a mai declarat ca se va discuta in interiorul formatiunii sale modul in care parlamentarii sai vor vota fata motiunea de cenzura.