Democrat-liberalii ar putea relua procedura de suspendare a presedintelui Senatului. Vicepresedintele Camerei superioare, Anca Boagiu, a declarat la RFI ca dupa ce Romania va primi transa din imprumutul de la FMI, PDL se va gandi cum sa-l pedepseasca pe social-democratul Mircea Geoana.

Aceasta reactie vine dupa ce seful statului, Traian Basescu a cerut joi conducerii celor doua Camere parlamentare ca motiunea de cenzura a Opozitiei sa fie dezbatuta sambata, 12 iunie si nu marti, 15 iunie, asa cum s-a stabilit initial. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (PDL) a fost de acord cu aceasta solicitare, insa seful Senatului, Mircea Geoana (PSD), s-a opus.

"Cred ca in momentul acesta trebuie sa ne preocupam mult mai mult de soarta Romaniei, decat de suspendarea lui Geoana. Dupa ce vom primi transa de la FMI si Romania incepe sa se redreseze economic, avem suficient timp sa ne gandim si la cum sa-l pedepsim pe domnul Geoana", a declarat Anca Boagiu.

Vicepresedintele PDL aminteste ca nu este prima oara cand Mircea Geoana "arunca Romania in criza": "Nu e prima data cand arunca Romania in criza. Daca ne amintim bine si anul trecut, in noiembrie-decembrie am ramas luni in sir fara Guvern, din cauza abuzurilor pe care Mircea Geoana le-a facut, refuzand sa audieze propunerea de nou Guvern".

Anca Boagiu sustine ca unii politicieni nu pot gandi singuri: "Se pare ca unii politicieni nu pot gandi, doar reactioneaza la comenzi de partid si atat, nu conteaza ce se intampla cu tara. Sa fii al doilea om in stat nu inseamna sa fii si om de stat. Mircea Geoana nu este un om de stat, este doar un om care sta pe un scaun".

Ea crede ca demersul lui Mircea Geoana trebuie sanctionat: "In orice tara civilizata si in orice stat democratic, un asemenea demers trebuie sanctionat. Din nefericire, suntem intr-o perioada de criza, in care orice politician rational trebuie sa se gandeasca la tara mai intai si apoi la cum il pedepseste pe un individ, care are ca port-stindard incalcarea continua a Constitutiei".

Vineri, Mircea Geoana, i-a invitat pe parlamentarii puterii, la o discutie pe tema reprogramarii motiunii de cenzura. PSD, initiatorul motiunii, si PNL, care sustine documentul, nu sunt de acord cu devansarea dezbaterii si votarii motiunii de cenzura, ceruta de presedintele Traian Basescu. Geoana a invitat parlamentarii puterii sambata, la ora 12.