Guvernul Boc a diminuat credibilitatea PDL si a lui Traian Basescu, a declarat, la RFI, europarlamentarul PDL Cristian Preda, care acuza faptul ca liderii actuali ai partidului nu au curajul de a gasi o viziune alternativa.

"Din noiembrie incoace, de la realegerea presedintelui Basescu, Guvernul Boc a diminuat atat credibilitatea PDL, cat si credibilitatea lui Traian Basescu. (...) Trebuie sa fim lucizi: in acest moment exista un deficit de credibilitate major", afirma Preda, care a participat la reuniunea de duminica seara a democrat-liberalilor.

In opinia sa, in PDL nu exista in prezent o viziune alternativa: "Nu sunt resurse pentru o formula alternativa si nu exista curaj din partea liderilor actuali. Asta e, un blocaj, care vine din aceasta apasatoare lipsa de credibilitate! Asta-i problema. Nu poti porni la drum, daca n-ai incredere ca-ntr-o zi vei ajunge la tinta", explica el.

Cristian Preda precizeaza ca un plus de credibilitate ar putea fi castigat din asanarea "macar partiala" a finantelor publice, renuntandu-se la "aruncarea banilor pe fereastra, cum se intampla in multe domenii".

Pe de alta parte, europarlamentarul PDL acuza opozitia de radicalizare: "Opozitia este intr-o gesticulatie ridicola, dupa parerea mea, care nu arata decat radicalitate, nu e altceva acolo si din pacate suntem intr-un blocaj politic, din perspectiva dialogului intre fortele politice", incheie el.