Ziaristul Cristian Tudor Popescu a declarat marti seara ca stilul de televiziune promovat de Dan Diaconescu nu este si nu a fost niciodata jurnalism, deoarece "a calcat in fiecare seara in picioare cele mai elementare reguli" ale presei.

Cristian Tudor PopescuFoto: Agerpres

El a acuzat faptul ca nicio o institutie a statului nu s-a sesizat in momentul in care pe OTV erau aratate in direct fragmente de dosar "direct din dosarul procurorului", "cadavre, morti, handicapati", iar oamenii erau "judecati, condamnati, executati in direct de oameni inghesuiti in studio".

CTP a adaugat ca la aceasta televiziune "au fost folosite cele mai josnice mijloace pentru a obtine un punct de rating" si nu s-a sesizat nimeni, "nici macar distinsa noastra breasla, cat a mai ramas din ea".

El a criticat si faptul ca ziaristii si politicienii "au validat aceasta hazna jurnalistica" prin acceptarea invitatiei de a participa la emisiunile de la OTV.

Cunoscutul jurnalist a declarat la Realitatea TV ca "in clipa de fata, se mai pune intrebarea doar cat la suta, ce mic procent din celelalte televiziuni, a mai ramas neotevizat. Daca a mai scazut rating-ul OTV-ului in ultima vreme, a scazut pentru ca concurenta este mare la otevism."

"Acum, toate televiziunile practica genul OTV, cu mai multa sau mai putina aplicatie", iar "intre politica si gazetarie, in Romania, e o diferenta din ce in ce mai mica, aproape infinitezimala", sunt concluziile lui Cristian Tudor Popescu.