Elena Udrea a declarat pentru Realitatea TV ca indignarea presedintelui de la Saucesti a fost generata de faptul ca majoritatea locuintelor afectate de inundatiile din anii trecuti au fost reconstruite de Guvernul Tariceanu si autoritatile judetene tot in locuri inundabile sau chiar pe vechea vatra.

Elena Udrea, in municipiul DorohoiFoto: Agerpres

"Va promit eu ca in mandatul meu astfel de reconstructii nu vor mai avea loc. E vorba de o risipire a banului public care dauneaza statului, iar oamenii vor fi afectati mereu de inundatii si vor trai aceeasi drama", a mai spus Udrea.

Presedintele Traian Basescu si-a manifestat luni nemultumirea fata de lipsa de reactie a autoritatilor locale din judetul Botosani in urma inundatiilor de saptamana trecuta.

Seful statului i-a solicitat ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, detasarea unui general pentru coordonarea misiunilor in municipiul Dorohoi. Astfel, coordonatorul actiunilor de indepartare a efectelor inundatiilor a fost numit generalul de brigada Vasile Somlea, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj.