Invitat in cadrul emisiunii "Ora de foc" (Realitatea TV) Victor Ponta, presedintele PSD, s-a referit la recentul sondaj privind popularitatea fostului dictator Nicolae Ceausescu punand procentele ridicate de simpatie fata de acesta pe linia unei reactii emotionale a populatiei.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Stiti dumneavostra sa regrete cineva ca a iesit in strada in decembrie '89? Tot asa romanii l-ar vota covarsitor maine pe Mihai Viteazul daca s-ar fi pus intrebarea asa. Il dezamagesc pe prietenul meu (n.r. Vasile Dancu) dar nu cred in astfel de sondaje sau nu ma pricep eu la ele..." a continuat Ponta.

Acesta a reactionat violent cand in discutie a fosta dusa si declaratia controversata a lui Adriean Videanu privind "perfectiunea Guvernului Boc", spunand ca Videanu e un corupt si un hot.

"Videanu e un corupt si un hot, si ma deranjeaza daca ma comparati cu un hot. Mai bine ma comparati cu Ceausescu. Mai bine cu un criminal, decat cu un hot", a declarat liderul pesedist. Presedintele PSD si-a continuat tirul acuzatiilor la adresa ministrului Economiei spunand ca acesta controleaza si acum "robinetele cu bani" si ca in acest mod a platit campaniile electorale ale PDL precum si pe cea a presedintelui Basescu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, intr-un interviu pentru Revista 22, ca "guvernul, in ansamblul lui, e perfect" si ca o remaniere guvernamentala "este necesara, dar la momentul potrivit". Intrebat daca remanierea ar trebui sa aiba loc la 1 septembrie, asa cum sugera seful statului, Videanu a raspuns: "Nu. Acela e un termen mai mult preluat de presa, ca al unei remanieri. O remaniere trebuie facuta intr-un moment de inflexiune a unui nou set de politici cu care vine guvernul. De la o cadere economica dramatica, drumul catre o relansare trece prin zero. Cand se va ajunge pe acel punct cu un nou proiect de relansare economica, eu cred ca e necesara o remaniere".

Ulterior insa, Ministerul Economiei a declarat intr-un comunicat de presa ca la transcrierea interviului, "nota ironica a ministrului nu a putut fi redata, generand o interpretare eronata a ideii sale".